Головна » Музей освіти Волині при Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти

У Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар-практикум для педагогів, керівників шкільних музеїв «Музейна педагогіка в практиці сучасного закладу освіти».

У Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний семінар-практикум учителів — керівників музеїв закладів освіти на тему «Сучасні підходи до організації роботи шкільного музею». До участі у семінарі долучились 34 педагоги Волинської області.

На базі фотодокументальної виставки «Роман Арцишевський: філософ, науковець, педагог» у Музеї історії освіти Волині при ВІППО відбулася зустріч із кандидатом філософських наук, викладачем Волинського національного університету імені Лесі Українки, дочкою Романа Антоновича Оленою.

9 липня виповнюється 75 років від дня народження Р. А. Арцишевського (1946-2017). З нагоди ювілею у Музеї історії освіти Волині ВІППО розгорнуто фотодокументальну виставку «Роман Арцишевський: філософ, науковець, педагог».

У Музеї історії освіти Волині розгорнуто фотодокументальну виставку «Михайло Киричук: педагог, історик, краєзнавець», на якій уперше широко представлено матеріали та документи із фондів бібліотеки інституту, Волинського обласного державного архіву, Волинського краєзнавчого музею та ін.

У Музеї історії освіти Волині при ВІППО розгорнуто фотодокументальну виставку «Євген Шабліовський: життєва доля і наукові пріоритети».

У Музеї історії освіти Волині при ВІППО розгорнуто фотодокументальну виставку «Борис Клімчук: особистість, педагог, державний діяч, дипломат» до 70-річчя від дня народження Б.П.Клімчука (1951-2014).

У Музеї історії освіти Волині при ВІППО розгорнуто фотодокументальну виставку «Агатангел Кримський — сходознавець, письменник, педагог» до 150 років від дня народження А. Ю. Кримського (1871‒1942), 130-річчя його наукової та літературної творчості та 120-річчя професійної діяльності.

За участі науковців, працівників шкільних і комунальних музеїв, бібліотек, закладів освіти, краєзнавців у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти в онлайн-режимі відбувся круглий стіл «Агатангел Кримський і Волинь».

У Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар-практикум учителів – керівників шкільних музеїв, на тему «Національно-патріотичне виховання та громадянська освіта засобами шкільного музею».

У рамках урочистостей з нагоди 80-річчя з часу створення Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти в Музеї історії освіти Волині відбулася презентація ювілейної фотодокументальної виставки «ВІППО – 80: портрет шкільництва Волині в просторі і часі».

З нагоди Міжнародного дня музеїв запрошуємо до перегляду матеріалів про музеї закладів освіти області. Очолюють шкільні музеї Педагоги з великої літери, які разом з вихованцями збирають, досліджують, зберігають і популяризують безцінні музейні скарби.

У Музеї історії освіти Волині експонується виставка „Григорій Гуртовий – відомий волинський педагог, музейник, краєзнавець”, організована за участі Волинського краєзнавчого музею, Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового та Волинської обласної організації НСКУ.

У Музеї історії освіти Волині в рамках урочистостей та з нагоди 75-річчя Волинської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України відкрито стаціонарну фотодокументальну виставку «Профспілка освітян Волині: 75 років на захисті прав вчителів».

Рішенням комісії Міністерства освіти і науки України Музею історії села Доросині, що у Рожищенському районі, присвоєно почесне звання «Зразковий музей».

Чому в Деревку на Волині для унікальних експонатів не знайшлося іншого місця, ніж «шпаківня»?

   У Піддубцівській загальноосвітній школі створили музей. Вчителі, за допомогою батьків та учнів, які наколядували грошей, виготовили сучасні стенди, кожен з них – окрема сторінка в історії села

   У музичній школі №1 імені Фридерика Шопена відкрили клас-музей відомого волинського музиканта і педагога Феофана Щегельського

   У Будинку вчителя в Луцьку створили символічну кімнату-музей, де розміщено стенд з фотографіями загиблих Героїв.

   Сорок найкращих шкіл Волині отримають комплекти постерів про історію українського війська. Плакати із зображенням воїнів у різні періоди історії опубліковано завдяки проекту Українського інституту національної пам’яті «Воїни. Історія українського війська».

   Уламки стріл та списів, ядра для катапульт, зразки амуніції та обмундирування, пробиті кулями каски, стрілецька зброя, унікальні документи, фотографії, портрети Героїв – все це протягом довгих років збирав і продовжує збирати вчитель історії колишньої Луцької загальноосвітньої школи № 8, а нині Луцького навчально-реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами, Віктор Гуляницький.

   У школах міста планують створити музейні кімнати чи стенди про випускників цих шкіл, які загинули в ході війни на сході України. Про це йшлося 20 серпня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

   Газета „Шацький край” розповіла про Зразковий краєзнавчий музей Світязької ЗОШ І-ІІІ ступенів Шацького району. У ньому є матеріали про історію сіл Світязь, Підманове та Омельне, про спортивні досягнення світязян, культурний розвиток села Світязь. Сьогодні в шкільному музеї налічується більше тисячі експонатів.