Головна » Колодяжненський музей Лесі Українки

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося відкриття виставки художніх робіт «Лесиним шляхом», присвяченої 150-річчю від дня народження поетеси.

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки активно ведуться роботи із реконструкції родинної садиби Косачів. Йдеться про «білий» і «сірий» будинки у селі Колодяжне Ковельського району, де провела своє дитинство і юність письменниця Леся Українка.

У меморіальних будинках родини Косачів у селі Колодяжне, де дитячі та юнацькі роки провела Леся Українка, триває реконструкція. Завідувачка музею Ольга Бойко розповіла, що кошторис робіт складає 10 мільйонів гривень.

У Колодяжному під час реконструкції «Сірого» будиночка будівельники виявили напівзотлілий лист, адресований Йосипу Струцюку.У Колодяжному під час реконструкції «Сірого» будиночка будівельники виявили напівзотлілий лист, адресований Йосипу Струцюку.

На Волині триває активна реконструкція «Білого та сірого будинків Косачів», що у селі Колодяжне Ковельського району. Зокрема, ремонтні роботи меморіальних будиночків стартували у червні поточного року в рамках програми «Велике будівництво».

Ці слова взяті з «Лісової пісні» Лесі Українки. І це не просто красиве поєднання кольорів, а передбачення долі України, у якої ще буде все – і мирне блакитне небо, і багатство золотого колосся. Недаремно ці кольори поєдналися у Державному Прапорі України, ніби продовження мрії Великої Українки про вільну, незалежну, багату Україну.

Волинська археологічна експедиція провела необхідні археологічні дослідження при здійсненні реставрації «Білого будиночку» родини Косачів у Колодяжному на Волині.

Ще один будинок Косачів («Білий» будинок), який належить до Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, закрили на проведення ремонтно-реставраційних робіт.

«Лісова пісня» – вершина творчості письменниці її гімн рідній землі та рідному народу. У цей твір Леся Українка вклала стільки любові, стільки захоплення рідним краєм, що він просто не міг не стати перлиною у скарбниці не лише української, а й світової літератури.

1 серпня відбувся ІІІ Етнофестиваль «На гостини до Лесі», який традиційно розпочався на території Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки.

1 серпня 1913 року далеко від України в грузинському містечку Сурамі на 42-му році життя у вічність відійшла наша землячка, геніальний драматург, поет, перекладач, етнограф-фольклорист, публіцист, громадський діяч, яка все своє коротке життя з пером у руках присвятила національній ідеї...

1 серпня вся українська громада вшановує пам’ять Лесі Українки, земне життя якої обірвалось 1913 року, 108 років тому.

Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки 1 серпня запрошує на ІІІ Етнофестиваль «На гостини до Лесі».

9 липня у Києві та Луцьку одночасно погасили нову марку до 150-річчя Лесі Українки. Подія була присвячена також і 72-річчю музею Лесі Українки в Колодяжному.

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбувся захід «Літо в садибі Косачів», присвячений гастрономічним уподобанням родини Косачів.

Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки запрошує 27 червня на «Літо в садибі Косачів».

Волинський краєзнавчий музей започатковує захід, присвячений гастрономічним уподобанням Косачів. Вперше він відбудеться у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки 27 червня.

Один із будинків Косачів, який належить до Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, зачинили на проведення ремонтно-реставраційних робіт.

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки діє виставка «Великодні писанки Олени Пчілки».

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбувся спільний захід Волинського краєзнавчого музею та Волинського обласного еколого-натуралістичного центру. На території садиби Косачів був закладений екологічний сад. Подію приурочили до 150-ої річниці від дня народження Лесі Українки.

Департамент інфраструктури Волинської обласної державної адміністрації 8 квітня оголосив тендер на «Реставраційно-ремонтні роботи пам’яток культурної спадщини «Білого та Сірого будинків Косачів» (охорон. №030012-Н) в с. Колодяжне Ковельського району Волинської області».

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки для дітей молодшого шкільного віку провели літературно-музичний ранок «Слова його лились, текли і в серце падали глибоко», присвячений 207-ій річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

У планах з відзначення ювілею Лесі Українки у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї були не лише наукова конференція, виставки та ін., а й видання двох подарункових путівників – для дорослих і дітей. Але…

З нагоди відзначення 150-ої річниці від дня народження Лесі Українки у Луцьку встановили галерею просто неба ілюстрацій художниці Софії Караффи-Корбут до драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», які нині зберігаються у фондах Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки.

З нагоди 150-річчя з дня народження Лесі Українки у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відбулася зустріч із заслуженою працівницею культури України, багаторічною завідувачкою Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки Вірою Комзюк.

Про це під час Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Інфраструктура» повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

У Колодяжненському літературно-меморіального музею Лесі Українки 25 лютого відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Леся Українка і родина Косачів в історії української та світової культури», присвячена 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

25 лютого у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки, філіалі Волинського краєзнавчого музею, в офлайн/онлайн режимі відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Леся Українка і родина Косачів в історії української та світової культури», присвячена 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

Про це говорили в ефірі 12 каналу у ток-шоу «Позиція», присвяченому проблемам збереження пам’яток Волинь.

Будинок у селі Колодяжне Ковельського району, де жила Леся Українка, потребує негайного ремонту. Цей проєкт у 2021 році включили до переліку об’єктів, які будуть будуватися за кошти Державного фонду регіонального розвитку. Проте досі невідомо, чи цей перелік затвердить Мінрегіон.

Святий Миколай приніс гарний подарунок Волинському краєзнавчому музею та його філії – Колодяжненському літературно-меморіальному музею Лесі Українки.

На другому засіданні постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ Волинської облради розглянули заходи, які мають бути здійснені у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки в зимовий період.

Над цим питанням міркували члени постійної комісії Волинської обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства на своєму засіданні.

У лютому 2021 року на базі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, філіалу Волинського краєзнавчого музею, відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Леся Українка і родина Косачів в історії української та світової культури», присвячена 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки руйнується будинок, де жила Леся Українка. Директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко розповіла Волинському телебаченню, що реконструкцію обох будиночків родини Косачів, ймовірно, розпочнуть за пів року.

1 2 3 ... 9 10 »