Головна » Музей Лесі Українки Волинського національного університету імені Лесі Українки

У Музеї Лесі Українки Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулася презентація книги «Оньдэ» заступника директора телеканалу «Белсат» Олексія Диковицького.

Музеї Волинського національного університету імені Лесі Українки мають свої презентаційні ролики.

В Музеї Лесі Українки нашого Університету відбувся вечір пам’яті багаторічного ректора Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки Нестора Бурчака, присвячений 90-й річниці від дня його народження.

У Музеї Лесі Українки Волинського національного університету імені Лесі Українки приймали гостей – учасників конкурсу есеїв серед школярів «Певне, в світі ніхто живий без мрії не прожив», присвяченого 150-літтю Лесі Українки.

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки існує кілька музеїв, які обов’язково варто побачити відвідувачам не лише з Волині, а й інших регіонів України. Справжньою гордістю є Музей Лесі Українки.

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відкриттям виставки «Історія з історіями, або Повне зібрання творів Лесі Українки» стартував цикл заходів, приурочених до 150-річчя від дня народження патронеси закладу вищої освіти.

До 90-их роковин від дня смерті української письменниці, етнографині, фольклористки та громадської діячки, пропонуємо до перегляду телепередачу ТРК Аверс «Вектори життєтворчості Олени Пчілки», підготовлену за участі кандидатки філологічних наук, завідувачки Музею Лесі Українки Волинського національного університету імені Лесі Українки Тетяни Данилюк-Терещук.

У Музеї Лесі Українки Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулася зустріч представників вишу з учасниками української міжрегіональної літературно-мистецької акції «Стежками Лесиного краю та зарубіжжя».

Завідувачка Музею Лесі Українки Східноєвропейського національного університету Лесі Українки Тетяна Данилюк-Терещук у передачі «Вечір на Суспільному» розповість вам про Олену Пчілку.

Парламент розглянув законопроєкт 2588 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності музеїв закладів вищої освіти».

У Музеї Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відкрилася виставка «Наші найлюбіші родичі», підготовлена спільно з Науково-дослідним інститутом Лесі Українки та Волинським краєзнавчим музеєм.

Студенти-полоністи вперше презентували польською мовою експозицію Музею Лесі Українки, що діє у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.

У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки 26 лютого відбулася презентація виставки «Даю тобі думку мою…» (до 170-ліття від дня народження Олени Пчілки і 148-ліття від дня народження Лесі Українки), підготовленої спільно з Волинським краєзнавчим музеєм.

З нагоди 90-річчя від дня народження Євгена Сверстюка в Музеї Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбувся вечір пам’яті цього подвижника українського духу під назвою «Вільна розмова на велику тему».

В рамках святкування 147-ї річниці від дня народження Лесі Українки у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки в музеї поетеси відбулась презентація матеріалів, бібліотеки письменника-шістдесятника Євгена Сверстюка.

Музей Лесі Українки та науково-дослідний інститут Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки завершили роботу над ще одним етапом цікавого проекту.

   24 лютого, до 146-ї річниці від дня народження Лесі Українки та 140-річного ювілею Ольги Косач-Кривинюк, у Музеї Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулося відкриття виставки «Сестри» – спільного проекту Музею Лесі Українки СНУ та Волинського краєзнавчого музею.

   До 146-ліття від дня народження Лесі Українки та 140-річчя від дня народження Ольги Косач-Кривинюк, Музей Лесі Українки Східноєвропейського національного університету запрошує 24 лютого 2017 року о 12 год. на відкриття виставки „Сестри”.

   У Музеї Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки презентовано видання «Лісової пісні» українською та польською мовами.

   В Музеї Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, з нагоди відзначення 145-ї річниці від дня народження видатної волинської поетеси Лариси Петрівни Косач, відбулась музично-поетична композиція «На уродини до Лесі».

   23 лютого із нагоди 145-річчя від дня народження Лесі Українки в музеї Лесі Українки СНУ імені Лесі Українки відбулося відкриття виставки «Українка» та презентація експозиції «Леся Українка в політичному плакаті та постері».

   1 грудня під час Міжнародної наукової конференції «Творчість Є. О. Сверстюка в контексті української та світової культур» у Музеї Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки було відкрито виставку «Дякую Вам, що ми в світі зустрілися», присвячену пам’яті цього видатного українського поета, перекладача, літературознавця, критика, публіциста, правозахисника, багаторічного в’язня радянських концтаборів Євгена Сверстюка.

   Дітям, які через складну ситуацію на сході країни вимушено покинули рідні домівки та приїхали у пошуках прихистку на Волинь, у Музеї Лесі Українки Східноєвропейського національного університету вручили вишиванки. У рамках проекту «Подаруй дитині вишиванку» стильний національний одяг отримали 25 маленьких переселенців.

   Цього року виповнюється 30 років від часу заснування Музею Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. З цієї нагоди 28 травня в бібліотеці вишу відбулася історико-культурна презентація, організована Науково-дослідним інститутом Лесі Українки університету (й із залученням до участі історичного факультету й інституту філології та журналістики).

   У Києві відбулося відкриття меморіальної дошки на честь відомого українського історика, архівіста, літературознавця, шевченкознавця, дослідника української літературної та громадсько-політичної думки середини ХIХ – початку ХХ століття, дійсного члена Української вільної академії наук у США, засновника і керівника музею-архіву ім. Д. Антоновича УВАН у США Володимира Варлаамовича Міяковського (1888, Ковель – 1972, Нью-Йорк).

   26 лютого в Музеї Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки до 144-річчя від дня народження поетеси та 30-річчя від дня заснування музею було урочисто відкрито виставку «Місто “Надії”: Леся Українка і Луцьк».

   28 січня в Музеї Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбувся творчий вечір «Андроник Лазарчук у культурно-мистецькому просторі Волині», присвячений 145-річниці від дня народження художника.

   Волинь займає особливе місце у культурному просторі України. Здавна вона народжувала геніїв, таланти від Бога, які прославляли вітчизняну культуру на світових теренах. Один з них – український художник і педагог Андроник Лазарчук. У фондах Музею Лесі Українки СНУ налічується 11 живописних полотен його авторства, в тому числі і один із численних автопортретів художника.

   15 травня у Музеї Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки в рамках науково-практичного семінару “Олександр Рисак. Особистість. Творчість. Доля”, присвяченого 75-річчю від дня народження професора Олександра Опанасовича Рисака, відбулася літературно-мистецька година на вшанування пам’яті відомого вченого-лесезнавця.

   26 лютого з нагоди 143-річчя від дня народження Лесі Українки та 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка у виставковій залі Музею Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки почала діяти експозиція «Шевченкіана родини Косачів».
Музей Лесі Українки
Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
запрошує відвідати виставку
„Шевченкіана родини Косачів”
Відкриття виставки 26 лютого 2014 р. о 14.00 год.
   Музеєві Лесі Українки Східноєвропейського національного університету таланить на щедрих людей. Саме їхні дарунки формують основний фонд музейного зібрання. Серед нових надходжень – „Співомовки Степана Руданського”, що вийшли друком у Києві 1880 р. під видавничим криптонімом „Н-й Г-ъ Волынський”. Цей раритет Музею Лесі Українки СНУ подарував „Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк”.
   В обласному центрі Волині відзначають 142-річчя від дня народження Лесі Українки. Східноєвропейський національний університет вирішив вшанувати не тільки поетесу, але й її родину, виставкою «Волинські образки: українська еліта в долях, фактах і документах». Експозиція розмістилася у музеї Лесі Українки СНУ.
   В університетському Музеї Лесі Українки ім’я Володимира Покальчука неодноразово згадувалося в контексті передачі до фонду музею нового експонату – дерев’яної скриньки зі зворушливим написом.
1 2 »