Головна » Державний історико-культурний заповідник „Стародавній Володимир”

Дирекція ДІКЗ «Стародавній Володимир» організувала екскурсію у будівлі колишнього Домініканського монастиря на честь 20-річчя від дня створення заповідника.

Адміністрація державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» оголосила торги на виконання робіт із розробки науково-проектної документації «Реставрація, пристосування та музеєфікація пам’ятки археології «Городище – Вали ІХ-ХІІІ століть» у комплексі земляних валів замку ХІV-XVI століть».

У культурно-мистецькому центрі Володимира-Волинського відбулася презентація проекту «Володимир, яким ми його пам’ятаємо. Людські долі», започаткованого адміністрацією Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» у 2014 році.

Відбулася екскурсія по проєкту «Невидимий Володимир», який організували наукова співробітниця адміністрації Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Орися Вознюк та журналістка газети «Слово правди» Віталіна Макарик.

Державний історико-культурний заповідник «Стародавній Володимир» пропонує книги та сувенірну продукцію.

Адміністрація ДІКЗ «Стародавній Володимир» випустила шостий збірник «Володимир, яким ми його пам’ятаємо. Людські долі».

У Володимирі-Волинському, всередині пам'ятки національного значення Городище «Вали», відбулися «Перші читання з історії Володимира».

Адміністрація Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» та Національний університет «Львівська політехніка» запрошують на публічні «Перші читання з історії Володимира», що відбудуться 25 вересня об 11.00 год. на території пам’ятки національного значення Городище-«Вали».

Адміністрація Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» провела IV Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію «Хроніки Ладомерії», присвячену 820-тій річниці утворення Галицько-Волинської держави та 695-тій річниці надання Володимиру магдебургського права.

13 листопада відбудеться IV Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Хроніки Ладомерії», присвячена 820-тій річниці утворення Галицько-Волинської держави та 695-тій річниці надання Володимиру магдебургського права.

П Р О Г Р А М А

13 листопада об 11.00 год. у культурно-мистецькому центрі відбудеться IV Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Хроніки Ладомерії».

Жителі та гості міста Володимира-Волинського мали змогу побувати в «машині часу». Адміністрація Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» та Народний аматорський театр-студія «Різнобарв'я» оживили фрагменти з життя племінниці Олександра Цинкаловського Наталі Грабарчук (Цинкаловської).

У Володимирі-Волинському відбулася ІІІ Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Хроніки Ладомерії», присвячена 1030-й річниці заснування Володимира-Волинського.

15 листопада у місті Володимирі-Волинському відбудеться Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Хроніки Ладомерії», присвячена 1030- й річниці заснування міста Володимира, яку проводить адміністрація Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир».

ПОРЯДОК РОБОТИ

У Володимирі-Волинському відбулася Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Олександр Цинкаловський – велич особистості» до 120 річниці від дня народження видатного історика, археолога та етнографа України.

Адміністрація Державного історико-культурного заповідника, Волинський краєзнавчий музей, Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України та ін. 13 лютого проводять Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію «Олександр Цинкаловський – велич особистості», приурочену до 120-річчя від дня народження видатного земляка, історика, краєзнавця Олександра Цинкаловського.

П Р О Г Р А М А

На культурній мапі Володимира може з’явитись ще один історичний фестиваль. Проект із проведення театралізованого фестивалю «Данилове весілля», який написав Державний історико-культурний заповідник «Стародавній Володимир» спільно із відділом культури міськвиконкому, потрапив до фіналу конкурсу «Малі міста – великі враження»

Адміністрація Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» у місті Володимирі-Волинському підготувала і видала науковий збірник матеріалів ІІ Всеукраїнської наукової історико-краєзнавчої конференції «Хроніки Ладомерії», присвяченої 1025-ій річниці заснування єпископської кафедри у Володимирі

У культурно-мистецькому центрі Володимира-Волинського, 30-го листопада відбулася друга Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Хроніки Ладомерії», присвячена 1025-й річниці заснування єпископської кафедри у місті.

30 листопада запрошують до участі у ІІ Всеукраїнській науковій історико-краєзнавчій конференції «Хроніки Ладомерії», присвяченій 1025-ій річниці заснування єпископської кафедри у Володимирі. Початок об 11.00 год.

П Р О Г Р А М А

У м. Володимирі-Волинському відбувся круглий стіл «Володимир, яким ми його пам’ятаємо». Вже в четверте адміністрація ДІКЗ «Стародавній Володимир» зібрала історії жителів Володимира-Волинського.

У Володимирі-Волинському в ході реконструкції пам’ятки археології національного значення Городище «Вали» хочуть створити музей, реставрувати земляні вали та збудувати імітацію дерев’яної в’їзної вежі.

   Наукові читання, присвячені 125-річчю від дня народження видатного волинського громадсько-політичного діяча, одного із засновників пластового руху на Волині, лікаря та краєзнавця Арсена Річинського, відбулися у Володимирі-Волинському.

   Адміністрація Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» у місті Володимирі-Волинському підготувала і видала науковий збірник матеріалів І Всеукраїнської наукової історико-краєзнавчої конференції «Хроніки Ладомерії», присвяченої 15-тій річниці створення Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир»

   У Володимирі-Волинському провели І Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію, присвячену 15-тій річниці створення Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир».

   27 жовтня об 11.00 год. у місті Володимирі-Волинському у культурно-мистецькому центрі розпочнеться І Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Хроніки Ладомерії», присвячена 15-тій річниці створення Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир».

   Адміністрація Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» презентувала збірник спогадів «Володимир, яким ми його пам’ятаємо (Людскі долі)», де зібрані унікальні розповіді про місто Володимир, про його жителів, про життєві стежки які переплелися з історією міста.

   Напередодні Покрови Пресвятої Богородиці, у нижньому храмі собору Різдва Христового працівниками історико-культурного заповідника ”Стародавній Володимир” відкрито фотовиставку, на якій представлено понад 50 світлин міста початку XX століття.

   25 липня у рамках святкування Дня міста, працівниками Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» було проведено круглий стіл «Володимир, яким ми його пам’ятаємо» та випущено однойменну збірку.

   Працівники історико-культурного заповідника „Стародавній Володимир” та Володимир-Волинського історичного музею підготували фотовиставку „Прихована історія: археологічні дослідження на Володимир-Волинському городищі у 2010-2013 роках”, яка 2 грудня була відкрита у фойє музею.
   1 лютого заступник Володимир-Волинського міського голови Лариса Кулікова провела нараду з керівниками Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир», історичного музею та відділу культури і туризму, на якій розповіла про участь в установчих зборах проекту «Шлях Гедиміновичів», ознайомила з планом заходів, затвердженим у Збаражі і доручила розробити відповідні заходи по Володимиру-Волинському.
   19 грудня відбулося засідання виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради, на якому було заслухано інформацію директора Державного історико-культурного заповідника „Стародавній Володимир” Романи Кучерявої.