Головна » 2012 » Грудень » 19 » Виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради розглянув роботу заповідника „Стародавній Володимир”.
17:30
Виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради розглянув роботу заповідника „Стародавній Володимир”.
Виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради розглянув роботу заповідника „Стародавній Володимир”.
19 грудня 2012 року відбулося засідання виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради, на якому було заслухано інформацію директора Державного історико-культурного заповідника „Стародавній Володимир” Романи Кучерявої.
Члени виконкому відзначили, що заповідник проводить певну науково-дослідницьку роботу по дослідженню, збереженню і використанню об’єктів культурної спадщини міста, культурно-просвітницьку роботу з метою її популяризації; розроблено Генеральний план розвитку заповідника, яким окреслена територія, зона археологічного цінного культурного шару, зона регульованої забудови, історичний ареал міста, намічено основні напрямки роботи, тривають роботи по виготовленню Державного акту на право користування землею.
Поряд з тим є ряд невирішених завдань, роботу над якими слід активізувати: призупинена робота по виготовленню паспортів і облікових карток на пам’ятки з метою занесення до Державного реєстру, відсутній системний підхід до черговості виготовлення реставраційно-кошторисної документації на об’єкти культурної спадщини, не повністю виконані завдання, які передбачені в Стратегічному плані розвитку міста до 2015 року та Програмі розвитку туризму у місті Володимирі-Волинському на 2011-2012 роки.
Директору заповідника доручено привести у відповідність до Постанови Кабінету Міністрів України від 17.11.2001 р. № 1509 утримання і управління Заповідника. Порушити клопотання про його фінансування з обласного бюджету через головного розпорядника коштів – управління культури і туризму ОДА. Завершити роботу по виготовленню Акту на право постійного користування землею для обслуговування Заповідника. До 01.10.2015 р. забезпечити виготовлення паспортів, облікових карток, актів технічного стану на пам’ятки місцевого значення та на нововиявлені об’єкти для занесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Активізувати роботу по залученню коштів з Державного бюджету та інших джерел фінансування, готувати проектні пропозиції для участі в конкурсах проектів, в тому числі Програм транскордонного співробітництва. Забезпечити продовження рятівних археологічних досліджень пам’яток національного значення Городище „земляні вали”. До 01.05.2013 р. розробити двомовні історико-інформаційні щити з короткою історичною інформацією про об’єкт (пам’ятки національного значення), узгодивши їх з художньою радою. Вжити заходів щодо внесення Міністерством культури до Державного реєстру нерухомих пам’яток України нововиявлену пам’ятку місцевого значення „В’язниця”.
 
Джерело: сайт м. Володимира-Волинського
Категорія: Державний історико-культурний заповідник „Стародавній Володимир” | Переглядів: 1081 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]