Головна » 2015 » Жовтень » 19

   23 жовтня у м. Володимирі-Волинському відбудеться 54-та Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Місто Володимир-Волинський та Побужжя у світовій та українській історії. Успенський собор в історії міста Володимира-Волинського та України, присвячена 1000-річчю пам’яті київського князя Володимира Великого та 860-й річниці початку будівництва Успенського собору.

Програма

   20 жовтня 2015 року о 15.00 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться презентація другого (виправленого і доповненого) видання книги «Волинський Пантеон: Схід - 2014». Вона знову присвячена синам Волинської землі, які віддали своє життя, захищаючи незалежність і територіальну цілісність Української держави під час військового конфлікту на Сході України у 2014 році.

   Класичним прикладом турботи про майбутнє української громади є вчинок волинянки Галшки Гулевичівни. Теплою хвилею в ці дні прокотився стінами Національного університету «Києво-Могилянська академія» його 400-літній ювілей. Напередодні студенти трьох луцьких вишів стали гостями Музею історії Луцького братства і учасниками музейних народних читань «Волинянка Галшка Гулевичівна – фундаторка Києво-Могилянської академії».