Головна » 2016 » July » 22

   Нещодавно у виставковій залі Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського відбулось урочисте відкриття оригінальної виставки живописних робіт вихованців Луцької художньої школи, учасників недавнього пленеру.

   Селяни мають знати звідки взявся їх населений пункт і що означає назва, тож в школі облаштувати музей. Для цього використали народознавчий кабінет. Чимало експонатів надав Волинський краєзнавчий музей. Деякі – знайшлися в обійстях селян.

   Волинська Православна Богословська академія УПЦ КП запрошує подати до 15 серпня наукову статтю до щорічного богословсько-історичного наукового журналу „ВОЛИНСЬКИЙ БЛАГОВІСНИК”

   З ініціативи народного депутата України І скликання, почесного громадянина Волині, Луцька, голови Луцького Хрестовоздвиженського братства св. Андрія Первозванного, письменника, журналіста, краєзнавця, організатора Музею історії Луцького братства Андрія Бондарчука та за підтримки Волинського краєзнавчого музею планується проведення у листопаді 2016 року в м. Луцьку Всеукраїнської наукової конференції „Голодомор в Україні 1946-47 років: причини, перебіг, наслідки. Західна Україна в контексті голодомору”

   У музеї історії сільського господарства Волині-скансені, що у селищі Рокині Луцького району, нещодавно зустрічали день літнього сонцестояння. Його відзначали наші предки сотні років тому, як свято Купала.