Головна » 2014 » Січень » 16 » Володимир-Волинський музей у полоні скла.
18:02
Володимир-Волинський музей у полоні скла.
Володимир-Волинський музей у полоні скла.
16 січня у Володимир-Волинському історичному музеї відбулося відкриття виставки викладача Львівської Національної академії мистецтв Ніни Петруніної «У полоні скла».
Гутне скло – це витвір мистецтва, що народжується в полум’ї. Розплавлене скло схоже на рідкий мед. Брати його з печі й видувати потрібно вкрай обережно, спритно й терпляче. Це – командна робота, адже в унісон мають працювати і художник, й майстри-склодуви. Дві доби робота вистигає. Жодну з них потім повторити не можна
За словами мисткині, скло для неї завжди живе, в його глибині тріпоче і світиться якесь непізнане буття.Заглиблюючись у його внутрішній світ, вона хоче осягнути і розкрити те безмежне багатство образів, асоціацій, що таяться у ньому, прагне виявити складність і багатогранність людських емоцій, почуттів, усього, що відображається у завершеному творі.
На виставці представлені вази, бокали, декоративні композиції. Однак марна справа розповідати чи коментувати ідеї творів. Бачення в них смислу - справа дуже індивідуальна, а тому суб'єктивна - комусь побачаться філософські безодні, а комусь звичайне скло. Скажу одне - тут немає місця штамповкам, кожна річ неповторна.

Джерело: сайт Володимира-Волинського

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 461 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]