Головна » 2013 » Березень » 25 » Володимир-Волинський історичний музей цікавиться стародавньою зброєю.
13:34
Володимир-Волинський історичний музей цікавиться стародавньою зброєю.
Володимир-Волинський історичний музей цікавиться стародавньою зброєю.

Володимир-Волинський історичний музей запрошено до участі в науковому проекті „Вогнепальна зброя 14 – початку 16 століть на території України”. Науково-дослідний проект такого типу вперше здійснюється на території Європи (окрім Польщі) та є надзвичайно цікавим та перспективним, оскільки дає можливість простежити появу та еволюцію вогнепальної зброї на початковому етапі її використання, шляхи її поступлення в Україну, спільні та відмінні риси у застосуванні та виготовленні.
Модератор проекту доктор історичних наук, професор, член-кореспондент НАН України, завідувач відділом давньоруської та середньовічної археології Олександр Петрович Моця. Виконавці – доктор історичних наук, професор І.П.Возний та кандидат історичних наук, доцент А.В.Федорук. По завершенні проекту, у вказані терміни з 2012 по 2015 роки, буде підготовлено до друку монографію з універсальним каталогом знахідок кам’яних і залізних ядер, зразками стародавньої вогнепальної зброї.
Всі хто візьме участь у формуванні каталогу – волинські краєзнавці, колекціонери, збирачі старовини, стануть його співавторами та отримають авторський примірник монографії. Якщо Ви любитель історії Волинського краю і зацікавлені у підготовці та отриманні такого унікального видання звертайтеся у Володимир-Волинський історичний музей.
 
Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 618 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]