Головна » Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки

   Завідувач філії Національного військово-історичного музею України – Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки, Ігор Пасюк спростував інформацію про викрадення танків з території музею.

   На ВолиньPost, з посиланням на інший сайт, опубліковано дивну інформацію – ніби з фондів Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки зникли рідкісні експонати: німецький танк Т-III та самохідна гармата ІСУ-152. Дуже дивно! Тим більше, що це можна було перевірити самим і дати коментар директора цього музею.

   21 липня у приміщенні Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки презентовано книгу „Золоті зірки Волині” відомих дослідників військової історії краю – директора Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки Ігоря Пасюка та краєзнавця з Турійська Сергія Яровенка.

   У телевізійних новинах Волинської ОДТРК розповіли про освячення прапора Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки.

   Філією Національного військово-історичного музею України – Волинським регіональним музеєм українського війська та військової техніки, 17 червня у Волинському краєзнавчому музеї проведено презентацію книги Олександра Дем’янюка, Ігоря Пасюка та Сергія Яровенко «Воєнна історія Волині: Історичні нариси. Том 2. ХIХ ст. – початок ХХ ст.».

   Волинь стала десятою областю на шляху копії штандарту Першого Українського фронту. Це – символ Всеукраїнської естафети пам’яті, присвяченої 70-ти річчю визволення держави від фашистських загарбників. У Луцьку ветерани війни і молодь зустрічали копію фронтового штандарту у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки.

   До 100-річчя початку Першої світової війни Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки на допомогу вчителям та учням учбових закладів пропонує:

   До Дня Перемоги та визволення Волині від німецько-фашистських загарбників Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки на допомогу вчителям та учням учбових закладів пропонує:

   18 березня у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відбувся захід, приурочений 15-ій річниці з дня заснування філії Національного військово-історичного музею України.
   Сторінки славетної історії Волині ожили під час історичної години, яку організували історики й краєзнавці нашого краю для студентів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою з нагоди звільнення Луцька від німецько-фашистських загарбників. Захід відбувся 3 лютого у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки.
   У телевізійних новинах Волинської ОДТРК від 28 січня розповіли про початок визволення волинського краю від фашистських окупантів та показ цих подій у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки.
   Презентація книги «Воєнна історія Волині. Том 1. Давня доба – кінець XVIII століття», що видана за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» у рамках програми «Культура та духовність – головне багатство лучан», відбулася 16 січня у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки.
   У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відбулося засідання координаційного комітету з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на Волині 100-річчя початку Першої світової війни.
   У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відтепер можна ознайомитися з історією вітчизняної авіації. Відповідну експозицію відкрили там 4 грудня.
   Волинський регіональний музей українського війська і військової техніки поповнився ще одним експонатом. І він в Україні єдиний – це танкова башта часів Другої Світової війни. Подібні експонати є у Росії й Білорусі.
   Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки поповнився новими експонатами. На прохання керівництва, благодійний фонд надав допомогу на закупівлю копій мундирів та оригіналу нагороди, що мають історичну цінність для нашого міста.
   Свою картину під назвою «З’їзд монархів» сьогодні, 30 серпня, у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки представив її автор – Андрій Серебряков.
   Показові рицарські бої у рамках проведення Дня відкритих дверей у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відбулися 18 травня.
   Працівники кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Волинській області разом із учителями луцького навчально-виховного комплексу №9 організували старшокласникам екскурсію у Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки. Однак екскурсія видалася незвичайною.
   Виставку «На зорі космічної ери», присвячену 52-ій річниці від часу першого польоту у простори всесвіту, відкрито у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки – філії Національного військово-історичного музею України. На виставці експонуються матеріали з фондів Волинського краєзнавчого музею, скомплектовані ним в колекцію на початку космічної ери.
   У Луцьку відкрили музейну кімнату, присвячену генерал-майору спецпідрозділу „Альфа” Віктору Карпухіну. Відкриття відбулося 22 березня у приміщенні Відділення міжнародної асоціації ветеранів підрозділу антитерору „Альфа” у Волинській області на вулиці Ківерцівській, 14.
   Невдовзі лучани матимуть змогу не лише здобути навички збирання та розбирання військової зброї, а й матимуть нагоду зробити світлини у військовій формі поряд зі справжньою військовою технікою. Саме про такі плани Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки розповів його директор Ігор Пасюк.
   1 лютого до дня визволення м. Луцька від німецьких військ в місті відбулися урочисті заходи в яких взяли участь і члени ВООНСКУ. Зокрема це урочистий мітинг на Меморіалі Вічної Слави та зустріч із ветеранами у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки.
   У землі ще сховано чимало таємниць, пам’яток, зброї та останків воїнів, які загинули на полях боїв. Когось вдається ідентифікувати, однак чиєсь ім’я так і залишиться невідомим для нащадків. Поблизу села Мощена, що у Ковельському районі, поховали останки солдат, які загинули в боях за місто залізничників. Особисті речі та фрагменти зброї передали у Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки.
   Київського режисера Андрія Приймаченка настільки вразив Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки у Луцьку, що він вирішив розрекламувати його жителям та гостям міста.
   Працівники Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки підготували своїм відвідувачам сюрприз, а саме фрагменти козацької зброї ХVІ-ХVІІ століть, що були нещодавно знайдені у селі Крупа Луцького району.
   У лісі біля села Мощена була виявлена забута братська могила та незахоронені останки радянських воїнів часів Великої Вітчизняної війни. У зв’язку з цим, згаданою громадською організацією спільно з Волинським регіональним музеєм Українського війська та військової техніки, що є філією Національного військово-історичного музею при Міністерстві оборони України, проведені відповідні дослідження та вжиті заходи по впорядкуванню виявлених поховань.
   Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки представляє виставку, присвячену подіям Першої світової війни, зокрема Брусиловському прориву. Цьогорічна колекція, попри власне надбання, зібрала експонати Волинського краєзнавчого музею та зібрання приватних колекціонерів. Особливу цінність мають військові атрибути, документи і старовинна зброя. Є й інші, не менш цікаві предмети, зокрема карти та листівки.
   18 травня 2012 року в рамках відкриття туристичного сезону у Луцьку усі бажаючі могли безкоштовно відвідати Волинський  регіональний  музей українського війська та військової техніки. Його було створено у 1999 році з ініціативи громадської організації «Джерела» за наказом Міністра оборони України. Фонди музею налічують близько 1000 експонатів, репрезентуючи авіаційну і бронетанкову техніку, артилерійське і зенітно-ракетне озброєння, стрілецьку зброю, апаратуру і обладнання військ зв’язку, а також різноманітні матеріали військової історії
   „Пам’ять. 70 років потому” – електронну книгу з такою назвою презентували у  Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки. Її автор – 90-літній полковник Іван Михайлин. У книзі ветеран пише про наболіле –  нелегку долю фронтовика та тернистий шлях офіцера.
« 1 2 3 4 5 »