Головна » 2016 » February » 2 » У Волинському музеї українського війська відкрито виставку про визволення Луцька (ВІДЕО)
16:50
У Волинському музеї українського війська відкрито виставку про визволення Луцька (ВІДЕО)
У Волинському музеї українського війська відкрито виставку про визволення Луцька (ВІДЕО)

   2 лютого – день визволення Луцька від німецько-фашистських загарбників. Ця дата завжди буде для нас днем молитовної пам’яті про мільйони загиблих, які стали жертвами однієї з найжахливіших війн людства. Цій визначній події передувала героїчна боротьба наших визволителів на фронті і в тилу. У боях за звільнення Луцька воїни віддали найдорожче – життя.

   Знаючи, пам’ятаючи і шануючи минуле Луцька у філії Національного військово-історичного музею – Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки 2 лютого було розгорнуто тематичну виставку, приурочену 72-й річниці визволення Луцька від німецько-фашистських загарбників. З виставки можна дізнатись про етапи визволення Луцька, тих, хто поліг на полі битви, визволяючи своє місто, тих, хто живе досі серед нас, потребуючи чуйності і уваги. Світла пам’ять про переможців навіки житиме у наших серцях. Ми завжди згадуватимемо 1810 солдатів і офіцерів, які знайшли спочинок на Меморіалі Слави у Луцьку.

   На відкриття виставки були запрошені ветерани – ті, хто приймав участь у звільненні міста, хто був свідком тих жахливих подій, і ті, хто пам’ятає про цей величний подвиг.

   Виставку відрито за адресою: м. Луцьк, вул. На Таборищі, 6, телефон для довідок: (0332) 24-00-51.

Джерело: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки

Відео Волинської РДНТКУ:

Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 786 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]