Головна » 2013 » April » 22 » У Луцьк привезли унікальну металеву книгу.
21:32
У Луцьк привезли унікальну металеву книгу.
У Луцьк привезли унікальну металеву книгу.
До обласного центру Волині привезли унікальну ковану книгу «Страсті Христові» львівського митця. Її презентували 22 квітня 2013 року у Музеї волинської ікони.



Автор металевого шедевру - львів’янин Роман Андрійовський. Коване видання – його дипломна робота в Українській академії друкарства. Перша освіта Романа Андрійовського пов’язана з ковкою металу, тож у своїй роботі він поєднав мистецтво фігурного лиття та книжкове мистецтво.
Робота над книгою тривала півтора року. Макети сторінок автор виготовляв із пластиліну, після чого переносив малюнок на скло. Опісля ж виготовляв власне металеві форми. До слова, книга виготовлена з кількох різних металів і складається зі зйомних частин, які можуть бути також окремими мистецькими творами. Загальна вага «видання» - приблизно 50 кілограмів.
В основу сюжету книги автор поклав дорогу Ісуса Христа на Голгофу, його розп’яття та воскресіння. Цікаво, що сторінки книги, накладаючись одна на одну, утворюють нові картини.
Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк зауважив, що приїзд такого витвору мистецтва до Луцька – знакова подія. За його словами, витвір Романа Андрійовського вдало балансує між православною та католицькою традицією.
Викладач митця Світлана Зінченко відзначила талант автора та нове прочитання канонічного сюжету. «Це треба було мати велику відвагу», - наголосила вона і додала, що металева книга – монументальне творіння.
Сам же автор Роман Андрієвський зауважив, що не очікував, що його витвір приверне так багато уваги. За його словами, ідея виникла через поєднання двох освіт. «Хотілося створити щось вагоме, значуще, таке, щоб запам’яталося. Тему обрав цю через те, що я християнин і, як на мене, ця тема найкраще підходить до цього матеріалу. Важкість хреста та металу якось комбінуються», - розповів митець.
 
Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 1171 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]