Головна » 2019 » July » 9 » У Камінь-Каширському краєзнавчому музеї відбулася зустріч із краєзнавцем Сергієм Усом
08:58
У Камінь-Каширському краєзнавчому музеї відбулася зустріч із краєзнавцем Сергієм Усом
У Камінь-Каширському краєзнавчому музеї відбулася зустріч із краєзнавцем Сергієм Усом

Під час зустрічі Сергію Усу було вручено диплом лавреата Камінь-Каширської районної ради імені В.М.Кмецинського 2018 року за вагомий особистий внесок у дослідження історичної спадщини Камінь-Каширщини. У минулому році краєзнавець написав книгу «Радянсько-польська війна у вересні-жовтні 1939 року на Волинському Поліссі».

Нещодавно доробок краєзнавця доповнила друга його книга – «Хроніка Волинського Полісся. Події 1944-1954 років», видана в луцькому видавництві «Надстир’я» тиражом 500 примірників. Це документально-публіцистичне видання, котре містить архівні матеріали радянських каральних відомств НКВС та НКДБ подій на теренах Любешівського, Ратнівського, Камінь-Каширського, Маневицького та частково Ковельського районів Волинської області. У презентованому першому томі охоплено період із лютого 1944-го до 01.06.1945 рр. У контексті архівних документів прослідковуються віхи боротьби ОУН та УПА проти радянської влади. Це і є ключова мета автора.

Сегій Ус поділився своїми найближчими планами, котрі передбачають продовження досліджень архівних документів Галузевого Державного Архіву СБ України і видання хронік опрацьованих документів до 1954 року.

Наталія Пась,
директор Камінь-Каширського краєзнавчого музею

Категорія: Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 370 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]