Головна » 2015 » February » 1 » Старовижівський краєзнавчий музей матиме зворушливий експонат із зони АТО
16:22
Старовижівський краєзнавчий музей матиме зворушливий експонат із зони АТО
Старовижівський краєзнавчий музей матиме зворушливий експонат із зони АТО

    «Дорогий герою! До Вас пише учениця 6-А класу НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Стара Вижівка Волинської області Марія Недзельська. Бажаю насамперед здоров’я. Кожна родина і я молимось за Вас. Пам’ятайте: ми завжди з Вами, Герої, а Ви – у нашому серці. Повертайтесь скоріше до своїх родин і рідних… Бажаємо Вам мирного неба над головою. Слава Україні! Героям слава!».

   Лист такого змісту отримав під Дебальцевим Костянтин Жежук із Рівненської області, розірвавши конверт від незнайомої до того часу дівчинки з синьоокої Волині. Читаючи його вголос, плакали всі бійці розрахунку п’ятої гармати 44-ої окремої артбригади, бо таку душевну щирість можуть дарувати лише діти, – пише інформаційне видання «Слово Волині». Раптом із конверта випала ще й двадцятигривнева зелена купюра – внесок маленької дівчинки у велику справу перемоги. Зворушені подібним жестом солдати поставили на ній свої підписи і прийняли рішення подарунок дитини і її теплий лист передати у Старовижівський краєзнавчий музей. Ці речі неодмінно стануть експонатами нової експозиції, присвяченої антитерористичній операції на Сході України.

   Із старовижівською школяркою зустрівся під час свого відрядження на Волинь її земляк – доброволець Сергій Дмитрук, який подякував Марійці за слова, які зігрівають, підтримують на полі бою, додають віри у швидше закінчення війни. Він подарував дівчинці диск із кліпом, змонтованим його побратимом на передовій за допомогою мобільного телефону, який розповідає про військовослужбовців, з якими воює пліч-о-пліч. Їхня зустріч відбулася в районній бібліотеці для дітей, де працює Марійчина мама, Ліна Федорівна, в присутності тата В’ячеслава Івановича, що трудиться у місцевій райдержадміністрації, та відвідувачів читальні, які одразу ж і переглянули кліп.

   – Ми назвали свою п’яту гармату на честь дівчинки «Маленька леді Марійка», – сказав Сергій Дмитрук. – Сподіваюсь, що з нею ми неодмінно переможемо тих, хто зазіхає на територіальну цілісність України.

Категорія: Старовижівський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 1056 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]