Головна » 2014 » May » 28 » Працівники музею разом з усіма краянами в жалобі схиляють голови перед синами Волині.
13:04
Працівники музею разом з усіма краянами в жалобі схиляють голови перед синами Волині.
Працівники музею разом з усіма краянами в жалобі схиляють голови перед синами Волині.

   27 травня Луцьк прощався зі своїми воїнами: Дмитром Йовзиком, Володимиром Зарадюком, Володимиром Прокопчуком та Віталієм Махновцем, які загинули від рук пропутінських терористів 22 травня 2014 року в бою під Волновахою. Тисячі лучан прийшли віддати шану полеглим землякам. Усього ж на Донеччині загинуло 17 військовослужбовців 51-ої Володимир-Волинської окремої механізованої бригади, десятеро з яких були жителями Волинської області.

   У Волинському краєзнавчому музеї працівниками відділу новітньої історії 27 травня було здійснено доповнення до невеликої виставки при вході до музею «Волиняни – бійці «Небесної Сотні». Адже нові жертви – це продовження тієї ж боротьби за демократичні цінності та Соборну Україну, яка здійснювалась на Майдані під час Революції гідності. На двох нових стендах розміщено світлини загиблих волинських хлопців, фотографії до і після бою у Волновахою, деякі матеріали про бійців 51-ої Володимир-Волинської окремої механізованої бригади та реакцію громадськості на їхню трагічну загибель.

   Не знайдеться слів, якими б можна було втішити величезне горе родин загиблих. Працівники музею разом з усіма краянами в жалобі схиляють голови перед синами Волині, котрі віддали свої життя за встановлення миру в державі. Зокрема, кожному з нас варто усвідомити, що на теренах Західної України не лунають постріли  тільки завдяки зусиллям наших солдатів, котрі не дають терористичній чумі поширитися зі Сходу в глиб країни. А душі загиблих нині українських воїнів вже приєдналися до побратимів Небесної Сотні. Слава Україні! Героям слава!

   Виставка продовжує функціонувати у вестибюлі Волинського краєзнавчого музею в дні роботи музею, з 10.00 до 18.00 години. Вхід безкоштовний.

Старший науковий співробітник музею Сергій Лис

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 903 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]