Головна » 2021 » November » 3 » Попри ремонт Володимир-Волинський музей проводить різноманітні заходи
18:54
Попри ремонт Володимир-Волинський музей проводить різноманітні заходи
Попри ремонт Володимир-Волинський музей проводить різноманітні заходи

Одним з напрямків роботи Володимир-Волинського історичного музею імені О.Дверницького, який потребує особистої підготовки, підбору матеріалів для демонстрації, є проведення лекцій для різних категорій: учнів, студентів, організацій, слухачів університету третього віку (пенсіонерів).

Незважаючи на ремонт, колектив музею шукає можливості проведення заходів не лише за межами своєї установи, завжди йде назустріч охочим отримати нові знання про історію міста та видатних земляків.

Минулого тижня з дотриманням усіх епідемічних норм, встановлених МОЗ України, була проведена лекція для учнів 11 класу ЗОШ №1 на тему: «Євген Колодійчук: багатогранність таланту та особистості видатного українського журналіста, гумориста-сатирика та поета з Волині».

На початку лекції наукова співробітниця музею Ганна Доскоч розповіла учням про життя Євгена Сергійовича та його діяльність, продемонструвала публіцистичну спадщину, збірки гумористичних та сатиричних творів, поетичний скарб, а також особисті речі. Фонд Євгена Колодійчука був сформований завдяки дружині нашого талановитого земляка Жанні Колодійчук.

Про знайомство з Жанною Сергіївною, експедицію в Київ з метою відбору матеріалів  розповіла провідна наукова співробітниця історичного музею Олена Черенюк, також вона продемонструвала й нові надходження від дружини митця, які та передала нещодавно: серед них унікальні світлини Євгена Колодійчука шкільного періоду, служби в армії, в колі рідних та друзів.

Також учні переглянули документальний фільм «Євген Колодійчук: з усмішкою на вустах та лірикою у серці», створений Володимир-Волинським історичним музеєм ім. О. Дверницького спільно з агенцією телевізійного мовлення «Володимир» у 2020 році до 80-річчя Євгена Колодійчука.

Пізніше наукові співробітники музею провели  індивідуальні консультації з учнями для написання ними наукових робіт про відомого володимирчанина, який ніколи не соромився свого походження та ціною великих зусиль зумів розвинути свої таланти.

До слова, Жанна Колодійчук  передала в музей опрацьований рукопис з віршами Євгена Сергійовича. Тож чекаємо ще однієї поетичної збірки.

Ганна Доскоч,
наукова співробітниця Володимир-Волинського
історичного музею імені Омеляна Дверницького

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 281 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]