Головна » 2018 » September » 17 » Народознавчі зустрічі у Маневицькому музеї
13:58
Народознавчі зустрічі у Маневицькому музеї
Народознавчі зустрічі у Маневицькому музеї

З метою передати учням споконвічні народні традиції етнічного вишитого одягу, поглиблення інтересу відвідувачів музею до українських традицій, особливостей духовної та матеріальної культури Волинського Полісся, у Маневицькому краєзнавчому музеї, на виставці «Свята сорочка вишивана – це оберіг і захист мій», відбулися народознавчі зустрічі. На ній були присутні члени клубу «Золотий вік» та учні 5-В класу школи №1 ім. Героя України Андрія Снітка разом із класним керівником Цвітенко Вірою Миколаївною.

На зустріч була запрошена майстриня Деркач Тетяна Олексіївна, яка показала вишивки із своєї колекції, розповіла учням про те, що був такий час, коли не дозволяли носити вишиту сорочку. Із своїх скринь вишиті скарби принесли Павлюк Ніна Пилипівна, Вергун Любов Олексіївна та Мельник Світлана Павлівна, вони із великим задоволенням розповідали учням про свої сорочки читали вірші, а також співали пісні про вишиту сорочку.

Народна вишивка – це закодовані у візерунках послання і побажання, вона є оберегом від лихого, символом краси, здоров’я, щасливої долі, символізує родинну пам’ять, вірність та любов, це мистецтво яке постійно розвивається, тому є величезним багатством українців, створеним упродовж віків народними майстрами. Наше завдання – не розгубити його, передати це живе іскристе диво наступним поколінням.

Джерело: Маневицький краєзнавчий музей

Категорія: Маневицький краєзнавчий музей | Переглядів: 559 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]