Головна » 2015 » June » 3 » Музейники Волині підвищують кваліфікацію
15:16
Музейники Волині підвищують кваліфікацію
Музейники Волині підвищують кваліфікацію

   Музейники володіють ексклюзивним фахом, якому навчають практично у самому музеї, без відриву від „виробництва” і навчитися раз і назавжди тут зазвичай не вдається. Музей як інститут сучасності має мислити категоріями свого часу, доносячи історію кожного разу в різних формах, бо кожне нове покоління мислить інакше. А це означає необхідність постійно навчатися і підвищувати свою кваліфікацію. Це передбачають і особливості роботи українських музейників-науковців за умов нинішньої політичної та соціально-економічної ситуації.

   Саме тому працівники музеїв Волинської області велику увагу приділяють підвищенню свого фахового рівня. Тільки за останні півтора місяці 2015 року 39 волинських музейників пройшли навчання з підвищення кваліфікації на курсах та семінарах.

   Так, з метою вдосконалення фахового рівня, професійної кваліфікації та обміну досвідом роботи музейних працівників, на базі Волинського краєзнавчого музею 21-22 квітня проведено семінар-практикум музейних працівників області на тему „Інтерактивні форми роботи музеїв із учнівською та студентською молоддю в сучасних умовах” (програма тут). У семінарі взяли участь 25 керівників і відповідальних за фондову роботу працівників комунальних і народних музеїв області.

   У Рівненському центрі підвищення кваліфікації та перепідготовки працівників Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв Міністерства культури України з 18 по 22 травня пройшли навчання за тематикою „Нові форми роботи музейних закладів та перспективи їх подальшого розвитку” директор Волинського краєзнавчого музею А. Силюк, молодші наукові співробітники відділу природи В. Бенедюк, відділу науково-освітньої роботи К. Яремчук, Музею історії Луцького братства А. Боярчук, Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського В. Чопко, а з 25 по 29 травня на базі Збаразького замку Національного заповідника „Замки Тернопілля” – за тематикою „Актуальні питання охорони історико-культурної спадщини в Україні” – молодший науковий співробітник відділу новітньої історії О. Дубень, науковий співробітник відділу фондів О. Матейчук, старший науковий співробітник відділу новітньої історії М. Філонюк, директор Кортеліського історичного музею М. Михалевич.

   1-2 червня завідувач відділу новітньої історії Волинського краєзнавчого музею В. Машлай і директори Іваничівського історичного музею Л. Куль, Камінь-Каширського краєзнавчого музею Н. Пась, Ківерцівського краєзнавчого музею С. Войчик, Маневицького краєзнавчого музею П. Хомич взяли участь у семінарі „Усунення архітектурних бар’єрів в туристичних об’єктах і пристосування їх для неповносправних осіб”, який проводився у м. Львові Товариством „Зелений Хрест” в рамках проекту „Через кордони без бар’єрів – інтеграція неповносправних осіб через туризм і культуру” у співпраці з Інтеграційним Товариством „Magnum Bonum” за сприянням Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 і фінансувався з коштів Європейської Комісії.

   Кадри у музеях вирішують все. І від того, що і як вони вирішують, залежить спроможність музею відповідати покладеній на нього місії.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 953 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]