Головна » 2021 » June » 18 » Луцькому музею подарували малюнок художника, який розробив методику реставрації фрески Леонардо да Вінчі
12:28
Луцькому музею подарували малюнок художника, який розробив методику реставрації фрески Леонардо да Вінчі
Луцькому музею подарували малюнок художника, який розробив методику реставрації фрески Леонардо да Вінчі

Неназваний благодійник подарував Художньому музею м. Луцька цікавий малюнок. Про це інформує сам музей, – пишуть на інтернет-сторінці «Волинь-нова».

Йдеться про графічний портрет із авторським підписом. Його автором є відомий український художник-реаліст, портретист та реставратор Теофіл Копистинський, який жив у другій половині ХІХ – на початку ХХ століття. Серед іншого він відомий тим, що розробив методику реставрації фрески Леонардо да Вінчі «Тайна вечеря».

Малюнок датовано 1913 роком. У цей час художник жив у Львові, де він і помер у 1916 році.

Як відомо, Теофіл Копистинський виконав багато портретів, зокрема практикував малювати портрети з фотографій. Підпис на подарованому портреті свідчить, що зображено пані Корф.

«Перед нами – молода жінка з гордовитим поглядом, з хвилястим волоссям, ледь помітною посмішкою на вустах… Хто вона, ця пані Корф? Твір заворожує витонченою технікою, грацією, ліризмом, майстерним створенням художнього образу загадкової красуні з багатим духовним світом. Колись цей твір з’явиться на одному з виставкових проектів музею», – йдеться у дописі.

Категорія: Художній музей | Переглядів: 448 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]