Головна » 2019 » October » 29 » Коренепластика у Ковельському музеї
10:07
Коренепластика у Ковельському музеї
Коренепластика у Ковельському музеї

У виставкових залах Ковельського історичного музею діє виставка коренепластики. Свої роботи представив талановитий майстер з Любомля, журналіст, письменник Володимир Філіпчук.

Персональні виставки виробів з коріння та гілок Володимир Філіпчук уже представляв у Волинському краєзнавчому музеї, Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, Волинському обласному науково-методичному центрі культури, культурно-археологічному центрі «Пересопниця», Шацькому лісовому коледжі, Любомльському краєзнавчому музеї.

Коренепластика – це особливий вид мистецтва. Уже готовий виріб має двох авторів – природу, яка створює початковий матеріал, що має незвичайні форми, химерні вигини, нарости і людину, майстра, який додає до коренів кілька штрихів та формує певний сюжет.

Казкові персонажі, фігури різних птахів та тварин, алегоричні композиції і, навіть, автопортрет можна оглянути на виставці. Володимир Філіпчук, як майстер, з іронією ставиться до політичної «кухні», олігархів, голослівних людей та висміює їх у своїх роботах, а голови вовка та кабана своїми хижими пащами наводять страх на глядачів.

Коренепластика Володимира Філіпчука чудово доповнила уже існуючу виставку ковельських художників «Я візьму у осені яскраві барви», що була презентована напередодні Дня художника. Більше сорока полотен увійшло в експозицію виставки. Олійний та акриловий живопис, графіка, вітражі – роботи різних технік представлені у виставковій залі. У жанровому плані в експозиції переважають пейзажі та квіткові композиції. Що й не дивно, адже мінлива осіння кольорова гама не може залишити байдужими тонких душею художників.

Запрошуємо усіх небайдужих долучитись до світу прекрасного відвідавши оновлену виставку творчих робіт ковельських митців та майстра коренепластики Володимира Філіпчука.

Василина Столярчук,
науковий співробітник Ковельського
історичного музею

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 353 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]