Головна » 2019 » November » 25 » Голодомор. Ми пам’ятаємо (ФОТО, ВІДЕО)
12:46
Голодомор. Ми пам’ятаємо (ФОТО, ВІДЕО)
Голодомор. Ми пам’ятаємо (ФОТО, ВІДЕО)

Цими днями глибокої осені щорічно ми згадуємо одну з найстрашніших трагедій в історії минулого століття, яка пов’язана із подіями голодомору. Надзвичайно дорогу ціну заплатили українці за право жити. На теренах країни голодомор був аж тричі. Та наймасштабнішим і найжахливішим - у 1932-1933 роках, бо забрав тоді мільйони людей, глибоко травмував навіть тих, хто вижив. В Україні тоді від голоду вмирало 17 людей щохвилини, 1000 – щогодини, майже 25 тисяч – щодня…

Нововолинці разом з усіма співвітчизниками у скорботі схилили голови за жертвами Голодоморів. Вшанування пам’яті за усіма невинно убієнними розпочалося тематичною годиною «Страчені голодом: невідомий геноцид українців» у міському історичному музеї. Тут розгорнули тематичну експозицію.

Щемливими були слова про голодомор директорки міського історичного музею, ведучої заходу Ірини Костюк та зворушливим до глибини душі кадри документального фільму про страшні роки лихоліття.

Потому на площі В’ячеслава Чорновола відбулася акція «Запали свічку», до якої долучилися міський голова Віктор Сапожніков, інші представники міської влади, а також установ, підприємств та організацій, громадських об’єднань й мешканці міста.

Благочинний Нововолинського благочиння, настоятель Свято-Духівського храму митрофорний протоієрей Степан Фульмес відслужив панахиду за померлими в часи Голодоморів.

Із сотні запалених лампадок виклали хрест та запалили свічки пам’яті за нашими співвітчизниками, котрі безвинно та передчасно пішли у Вічність у важкі часи голодомору.

Джерело: Нововолинська міська рада

Відео Студії Телебачення Нововолинська:

Категорія: Нововолинський народний історичний музей | Переглядів: 318 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]