Головна » 2017 » February » 22 » Герої серед нас, бо в пам’яті живуть!
12:00
Герої серед нас, бо в пам’яті живуть!
Герої серед нас, бо в пам’яті живуть!

Історія української державності складна й почасти трагічна. Та в різні періоди були люди, які не дивлячись ні на що піднімались на її захист. Часто складалось так, що вони за свої думки, за свою громадянську позицію віддавали найдорожче – життя та стали для нас Героями. Такими є і Герої Небесної Сотні, пам'ять про них ось уже протягом трьох років свято береже український народ. Не залишилися байдужими до тих подій і працівники Торчинського народного історичного музею імені Г.О. Гуртового, які спільно з учнями ЗОШ с. Буяни провели тематичний захід.

Розпочався він з виконанням Національного Гімну України, адже такі рядки, як «Душу й тіло ми положим за нашу свободу» стали пророчими для учасників Революції гідності, де і зродились новітні Герої. Після цього ведучі директор музею О. В. Мельник та екскурсовод А. В. Сахнюк своїми розповідями відтворили основні етапи революційних подій, які відбувалися Києві 2013-2014 роках. Ще більше уявлення про них додавали віршовані рядки, фото та речі, які демонструвалися під час оповіді. Чи не найбільша увага акцентувалася на жорстокому протистоянні, яке відбулося між «беркутівцями» і патріотами країни 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, де переважно від куль снайперів, загинула майже сотня повстанців. Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість з них – молоді, ті, хто лише починав жити. Відтоді загиблих учасників акції протесту стали називати Небесна Сотня. Серед них і наші земляки.

Саме про них – Василя Мойсея, Юрія Сидорчука, Віктора Хом'яка, Сергія Байдовського, Василя Гриневича, Івана Тарасюка та Олександра Бадеру йшлося у другій частині заходу. Учні школи підготували біографічні довідки зі спогадами про волинських героїв. Ще більш хвилюючими були віршовані рядки про цих патріотів, які виплекала у своїх поезіях Надія Корнійчук. А у залі, біло фото Героїв, палахкотіло сім вогників – вогників пам’яті про тих, хто віддав своє життя за щастя інших, за кращу долю для своєї держави.

На закінчення заходу усі присутні звернулись до Всевишнього словами «Молитви за Україну» з вірою в те, що Україна буде державою справедливості та гідності. Саме такою хотіли бачити її Герої Небесної Сотні. Також директор Буянівської школи Л. С. Горінчук звернула увагу на те, що багато чого в нашій країні залежить і від юного покоління. Адже молодь має не лише пам’ятати про Героїв, а розуміти ті почуття патріотизму, з якими вони стояли на Майдані за наше майбутнє.

Джерело: Торчинський народний історичний музей імені Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 657 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]