Головна » 2013 » Січень » 8 » Експозиція Володимир-Волинського історичного музею поповниться книгою про Агатангела Кримського.
14:43
Експозиція Володимир-Волинського історичного музею поповниться книгою про Агатангела Кримського.
Експозиція Володимир-Волинського історичного музею поповниться книгою про Агатангела Кримського.
Нещодавно Володимир-Волинському історичному музею надіслано книгу „Агатангел Кримський – учений та письменник” про життя та наукову діяльність славетного академіка.
Її автор – Євген Білоусов з Феодосії, дитячий письменник, автор сорока книг для дітей та юнацтва, нагороджений дипломом Міжнародної Ради з питань дитячої літератури ЮНЕСКО (Швейцарія), заслужений діяч мистецтв. Над працею про вченого-сходознавця письменник-дослідник трудився кілька років. Подорожував стежками Агатангела Кримського – побував у Бахчисараї, Острозі, Києві, Звенигородці, а кілька років тому – у Володимирі-Волинському, адже саме в нашому місті у 1871 році народився академік Агатангел Кримський. Посильну допомогу автору у створенні книги надав колектив наукових співробітників Володимир-Волинського історичного музею. Книгу обсягом 276 сторінок, з гарними ілюстраціями та оригінальними фотознімками видано у 2012 році в сімферопольському видавництві „Таврида”. Окремі світлині  із фондів Володимир-Волинського музею друкуються вперше. Книгу буде виставлено в експозиції, присвяченій Агатангелу Кримському.
 
Джерело: сайт Володимир-Волинського історичного музею
Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 501 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]