Головна » 2019 » April » 19 » День пам’яток історії та культури у Луцькому замку
14:33
День пам’яток історії та культури у Луцькому замку
День пам’яток історії та культури у Луцькому замку

Міжнародний день пам’яток і визначних місць або День всесвітньої спадщини заснований згідно з рішенням Генеральної конференції ЮНЕСКО 1983 року з ініціативи Міжнародної ради з питань охорони пам’яток та визначних місць (IКОМОС).

18 квітня з нагоди свята в приміщенні Художнього музею у замку Любарта відбулися урочистості, присвячені 590-річчю з’їзду європейських монархів у Луцьку.

Директор історико-культурного заповідника Павло Рудецький розпочав програму заходу із привітання та розповів про стан пам’яткоохоронної роботи в заповіднику.

Привітати учасників дійства з Днем пам’яток прийшли представники обласної влади, керівники та працівники музеїв, краєзнавці, працівники науково-освітніх установ та духовенство.

Адміністрація Державного історико-культурного заповідника презентувала два нових видання – Каталог інтер'єру у кафедральному костелі святих апостолів Петра і Павла та матеріали комплексних пошуково-ексгумаційних робіт по вшануванню жертв війни та політичних репресій знищених органами НКВС у червні 1941 р. під назвою «Відлуння трагедії Луцької тюрми».

Було проведено науковий семінар «Пам'ятки Луцька періоду З'їзду монархів».

По закінченню урочистостей гостям свята було запропоновано екскурсію Луцьким замком.

Джерело: Адміністрація Державного історико-культурного заповідника у м.Луцьку

Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 792 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]