Головна » 2015 » September » 17 » Волинські музейники беруть участь у 4 Всеукраїнському музейному фестивалі
16:53
Волинські музейники беруть участь у 4 Всеукраїнському музейному фестивалі
Волинські музейники беруть участь у 4 Всеукраїнському музейному фестивалі

   Сьогодні в Дніпропетровську урочисто відкрився Четвертий Всеукраїнський музейний фестиваль „Музей і діти: дитячі програми, центри, музеї”, який відбувається на базі Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І.Яворницького 15-21 вересня 2015 року.

   Волинську область на фестивалі представляють: Волинський краєзнавчий музей з екскурсіями-квестами для дітей по експозиції відділу природи; Музей волинської ікони, відділ Волинського краєзнавчого музею, з інтерактивною екскурсією-квестом „Мова іконописного мистецтва” для дітей дошкільного, молодшого і середнього шкільного віку; Маневицький краєзнавчий музей з колективом, який представлятиме захід „Земля моя – земля моїх батьків”; кафедра документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, яка познайомиться з передовим досвідом роботи музеїв із дитячою аудиторією. Вони візьмуть участь у конкурсі „Впровадження дитячих музейних програм, акцій, заходів (промоушен)”.

   Всього ж учасників фестивалю близько 180 осіб, 83 музеї, заповідники, громадські організації, видавництва. Музеї подали 144 заявки на фестивальні конкурси: 32 виставки, 62 видання та 50 впроваджень дитячих програм. З 83 музейних закладів - 28 вперше на фестивалі в Дніпропетровську. Представлені 7 заповідників (6 національних), музеї всіх профілів (краєзнавчі, історичні, художні, етнографічні, технічні, меморіальні), форм власності і підпорядкування (національні, державні, комунальні, громадські, шкільні, приватні), від Національного Києво-Печерського заповідника в Києві до музею дитячих ясел-садка м.Біла Церква, від Національного музею народної архітектури та побуту України в Пирогово до Народного музею Придніпровської ТЕС у Придніпровську. Дистанційно у фестивалі бере участь Вроцлавський Національний музей (Польща), який надав на фестиваль свої дитячі музейні видання – путівник, буклет. Першими заявки на фестиваль надіслали представники Національного історико-культурного заповідника „Чигирин”. Найбільше заявок (18, з них – 16 видань, 1 виставка, 1 промоушн) на фестиваль подав Хмельницький обласний краєзнавчий музей.

   Учасники візьмуть участь у 3-х традиційних конкурсах: Мистецтво музейної експозиції - міні-виставки по темі „Світ дитинства мовою музейних предметів” та на вільну тему; Музейні видання: каталоги, презентаційні альбоми, оригінальні видання й видавничі проекти, присвячені дітям і дитячій аудиторії (та на вільну тему); Впровадження дитячих музейних програм, акцій, заходів (промоушен). Відбудуться 2 круглих столи – „Комплектування дитячих музейних колекцій”; „Комп‘ютерні технології в музеях для дитячої та інших аудиторій”; 2 майстер-класи – „Динамічні, інтерактивні музейні дитячі програми, виставки, заходи” (представлення промоушену) та „Майстри і діти: Коло калинове. Музей Літературне Придніпров’я”. Учасники відвідають інтерактивні заняття в Меморіальному будинку-музеї Д. Яворницького, екскурсії по місту і нових музеях, візьмуть участь в заході „Ніч музеїв – на біс!!!”, побувають у заповіднику „Хортиця”.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 910 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]