Головна » 2014 » October » 3 » Виставку витинанок та писанок Андрія Пушкарьова відкрито у Колодяжненському музеї Лесі Українки.
18:13
Виставку витинанок та писанок Андрія Пушкарьова відкрито у Колодяжненському музеї Лесі Українки.
Виставку витинанок та писанок Андрія Пушкарьова відкрито у Колодяжненському музеї Лесі Українки.

   У виставковій залі літературно-меморіального музею Лесі Українки с.Колодяжне відкрито персональну виставку витинанок та писанок Андрія Пушкарьова з м.Дніпропетровська.

   Народився Андрій Пушкарьов 28 грудня 1960 року в м.Кривий Ріг, живе і працює у Дніпропетровську. Діапазон творчості художника надзвичайно широкий. Це малярство, графіка, мініатюра, витинанка, писанка та мистецтвознавчі есеї. Митець вважається одним з найкращих витинанкарів в Україні. У своїй творчості художник поєднує витинанку та графіку, тому його роботи особливі та унікальні. Головні теми, до яких звертається художник – козацтво, Трипілля, язичництво та православ'я. Його роботи «Птахи несуть козацьку пісню», «На Покров», «Козак Мамай», «Родина старого козака», «Лети, як птах, козацька шабля» естетизують борців за долю і волю України XVII сторіччя. Картини «Не бути братським суперечкам», «На праведну перемогу!», «Соборна Україна», «Мовна суперечка». відбивають проблеми сьогодення. Робота «Єднаймось заради правди» напряму перегукується з віршем Лесі Українки:

      За правду, браття, єднаймось щиро,

      Єдиний маєм правий шлях,

      Єдину, браття, всі маєм віру,

      Єдине серце у грудя́х.

   Художник спонукає поціновувала мистецтва задуматися над загальнолюдськими цінностями: братерською взаємовиручкою («Піднімайся! Ми тебе тримаємо»), спокусою багатством («Крамар зліва ‒ крамар справа»). Миротворцями і охоронцями малює Янгелів і Жінок. У кількох творах проглядається легка іронія («Ловці риби», «Рибальські байки»). На філософські роздуми налаштовують розписані художником страусові, гусячі та курячі яйця ‒ писанки.

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 866 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]