Головна » 2014 » August » 23 » Виставка про волинське село Забороль у Торчинському музеї.
14:41
Виставка про волинське село Забороль у Торчинському музеї.
Виставка про волинське село Забороль у Торчинському музеї.

   У Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового діє виставка «Забороль на сходинках віків», яка присвячена 585-й річниці з часу найдавнішої писемної згадки про цей населений пункт волинського краю.

   Забороль називають в числі інших близьких до Луцька поселень, які в січні 1429 р. приймали гостей велелюдного політичного форуму європейських правителів – так званого Луцького з’їзду європейських монархів, на якому вирішувались важливі питання середньовічного суспільства. На зображеннях, які представлені на виставці показано вигляд давніх крем’яних та кам’яних знарядь праці, аналоги яких були знайдені на території Забороля. На репродукціях картинок можна побачити місце, де відбувалася визначна подія XV ст. (Луцький замок), а також як відбувалося це дійство. Відтворено і козацька сторінка цього поселенння. На виставці розміщено інформацію про заборольський «палацик», який був побудований у XVII- XVIII ст. та його власників. Показано також події, які відбувалися у XX ст., особи пов’язані з ними, а також як та чим живуть мешканці сучасного Забороля.

Джерело: Торчинський народний історичний музей імені Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 973 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]