Головна » 2014 » August » 20 » Вечір стрілецької пісні у Затурцівському музеї.
21:49
Вечір стрілецької пісні у Затурцівському музеї.
Вечір стрілецької пісні у Затурцівському музеї.

   В неділю, 17 серпня, у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбувся вечір стрілецької пісні “Ой, у лузі червона калина”, присвячений Дню незалежності України та 3-ій річниці нашого музею. Сценарій підготовлено музейними працівниками. До виступу запрошено відомий в Україні творчий колектив – народну аматорську хорову капелу “Посвіт” з Луцька під керівництвом Алли Гас і заслуженого працівника культури України Ростислава Кушнірука. Зазвичай затурчани, запрошені на захід, оглядають музейні експозиції, нові виставки, дарують предмети музейного значення, збагачуючи нашу колекцію.

   Цього разу в заповненій слухачами залі пісенний колектив натхненно виконував маршові, ліричні, жартівливі стрілецькі пісні, які торкалися найтонших струн душі кожного присутнього. Ведучими були наукові працівники Наталія Гатальська та Віра Чопко (до речі, пані Наталія також є учасницею хорової капели). Колектив виконав біля півтора десятка стрілецьких пісень зі свого багатого репертуару. Особливе враження на дорослих і юних слухачів справили відомі пісні-гімни “Не пора, не пора” (слова І.Франка, музика Д.Січинського) та “Ой, у лузі червона калина” М.Гайворонського на слова С.Чарнецького. Відвідувачі із захопленням слухали пісню на слова Тараса Шевченка “Ой, чого ти почорніло, зеленеє поле” у виконанні Алли Гас.

   На завершення вечора Ростислав Кушнірук подарував для музею ікону Богоматері, привітав наш музейний колектив із ювілеєм та запросив усіх присутніх на святкування 25-ти річчя “Посвіту”. Усі учасники заходу разом заспівали Гімн України. Тішить, що дошкільнята знають його не гірше за дорослих.

Віра Чопко,

молодший науковий співробітник музею

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 883 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]