Головна » 2013 » July » 26 » У „Мистецькому Арсеналі” відкрито Всеукраїнську мистецьку виставку „Велике і Величне” (ВІДЕО).
15:47
У „Мистецькому Арсеналі” відкрито Всеукраїнську мистецьку виставку „Велике і Величне” (ВІДЕО).
У „Мистецькому Арсеналі” відкрито Всеукраїнську мистецьку виставку „Велике і Величне” (ВІДЕО).
Президент України Віктор Янукович взяв участь у відкритті Всеукраїнської мистецької виставки «Велике і Величне», приуроченої до 1025-річчя хрещення Київської Русі.



Як наголосив Глава держави під час церемонії, на виставці у «Мистецькому Арсеналі» тисяча унікальних творів із понад тридцяти музеїв демонструють найяскравіші сторінки українського мистецтва від давнини до сучасності.
 «Україна пишається своїм культурним надбанням, вагомим внеском у скарбницю світової культури», - сказав Віктор Янукович.



За його словами, українці є великим самобутнім народом, і ця виставка - чудова нагода відчути причетність до визначних культурних цінностей України, якими, на переконання Глави держави, пишатимуться й наступні покоління українців. «Це наше культурне надбання, наша національна гордість», - підкреслив Президент.
Глава держави також наголосив на важливості місії церкви, «коли відчувається гостра потреба людей у надійних моральних і світоглядних орієнтирах».
Віктор Янукович подякував організаторам та учасникам виставки, музеям і колекціонерам, які представили свої експонати, а також науковцям, фахівцям музейної справи, спонсорам і меценатам, усім, хто брав участь у реалізації цього проекту.
Президент після виступу коротко поспілкувався з Митрополитом Київським і всієї України Володимиром.
Після цього Віктор Янукович разом із представниками духовенства й урядовцями оглянув експозицію.



Президент наголосив на важливості розвитку «Мистецького Арсеналу» як визначного культурно-мистецького центру країни. Віктор Янукович підкреслив, що влада повинна максимально сприяти цьому.
 
Джерело: Прес-служба Президента України
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1105 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]