Головна » 2014 » July » 10 » У Ковельському музеї представили на виставці свої роботи професіонали та любителі (ФОТО, ВІДЕО).
10:10
У Ковельському музеї представили на виставці свої роботи професіонали та любителі (ФОТО, ВІДЕО).
У Ковельському музеї представили на виставці свої роботи професіонали та любителі (ФОТО, ВІДЕО).

   На День міста Ковеля свій мистецький доробок представили ковельські художники – учасники творчого об'єднання “Підкова”. Їхнім подарунком до свята стало відкриття виставки “Ковельська палітра”. Роботи 15 авторів можна оглянути в одному із залів Ковельського історичного музею. Чимала їх частина присвячена саме рідному місту – краєвиди Ковеля, визначні місця, архітектура.

   “Митець бачить в Ковелі те, що сховане від сторонніх... Художник знає кожен куточок, де і коли сходить сонце... Я люблю своє місто, де я народилася і виросла...”, – розповідає співорганізатор художньої виставки Оксана Цюп'яшук. Її колега Світлана Солодун поділилась теж своїми секретами створення полотен. Зокрема, на одну із робіт її надихнуло особливе освітлення ранковим сонцем однієї з вулиць. І уже добре всім знайомі будинки у талановитих руках художниці заграли особливими барвами.

   Відкриттям нинішньої виставки стали вишиті картини молодої ковельчанки Олени Стрелюк. Дівчина створює свої роботи із сотні відтінків, аби реалістично і переконливо передати палітру природи. Привертають увагу полотна уже знаних і добре відомих у Ковелі майстрів – Олени Цьомик, Оксани Онищенко, Іванни В’юн, Лариси Іщук, Ольги Комісарик, Юлії Теличко та інших.

   На виставці свою творчість демонструють як професіонали, так і любителі. Приміром, Наталія Шпанка – психолог, а мистецтво для неї – невід’ємна частина життя. Вона створює декоративні квіткові композиції з паперу. Віра Журба – бібліотекар. Впродовж останніх років захопилась живописом. Її персональні виставки нещодавно пройшли у Ковелі та Володимирі-Волинському.

   До жіночої компанії долучились і чоловіки – Максим Наконечний, Микола Конопацький, Василь Королюк. Ковельчанам знайома їх творчість, адже їх роботи неодноразово виставлялись у галереї мистецтв.

   Під час урочистого відкриття виставки міський голова Олег Кіндер та голова обласної ради Валентин Вітер відзначили високий рівень робіт, подякували художникам за майстерність, любов до рідного міста.

   У переддень відкриття виставки історичному музею виповнилось 25 років. З цієї нагоди Олег Олексійович  директору музею  Маргариті Матвійчук та головному зберігачу фондів Мирославі Мороз вручив Подяки за сумлінну працю, професіоналізм, вагомий особистий внесок у збереження й збагачення історичної спадщини міста, успішну наукову, краєзнавчу роботу, активну участь у культурно-мистецькому житті громади.

   Впродовж місяця можна оглянути виставку «Ковельська палітра» в історичному музеї і вкотре переконатись, які талановиті і багатогранні люди  живуть поруч з нами.

Джерело: Ковельська міська рада

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 986 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]