Головна » 2014 » September » 24 » Творча зустріч з Анатолієм Свідзинським у Художньому музеї.
17:55
Творча зустріч з Анатолієм Свідзинським у Художньому музеї.
Творча зустріч з Анатолієм Свідзинським у Художньому музеї.

   В середу, 24 вересня 2014 року у Художньому музеї відбулась творча зустріч з Анатолієм Вадимовичем Свідзинським. Було презентовано дві його книги: «Синергетична концепція культури» та «Роки й обличчя». Сам автор розповів, що здається ніби книги написані різними людьми, бо одна наукова, подекуди важко читається, а друга може видатись аж надто простою.

Синергетична концепція культури. 2-е вид., випр. і доп. – Львів, 2013. – 744 с. Книгу присвячено широкому колу питань теорії культури, що стосуються як природничих, так і гуманітарних наук. Ідея про те, що культура є феноменом самоорганізації ноосфери, була вперше висловлена автором ще у 1992 р. Значно докладніше вона була розроблена у книзі «Самоорганізація і культура» (Київ, 1999 р.). З того часу в науковому апараті культурології значно значнішими стали поняття синергетики та кібернетики. З цих позицій автор аналізує цілу низку актуальних проблем культури, зокрема, й української, з притаманними їй гострими аспектами.

Призначена для представників точних та гуманітарних наук, які цікавляться проблемами культури. Вона буде корисною для студентів та аспірантів, що вивчають культурологію, а також для викладачів культурологічних дисциплін.

Роки й обличчя : новели. Луцьк : Східноєвроп. нац. ун-т ім. Л. Українки, 2014. – 344 с. Збірка новел відомого фізика-теоретика, культуролога, заслуженого діяча науки і техніки України Анатолія Свідзинського вперше публікується майже в повному обсязі. В основу переважної більшості творів (усього 46 новел) покладено реальні події з життя автора, чим пояснюється те, що виклад ведеться від першої особи. Однак, перетворюючись на художній твір, сюжети зазнавали неминучої трансформації, часом відвертої гіперболізації, тому тексти, які виникли внаслідок цього, аж ніяк не можна вважати протокольно точним відтворенням авторського життя. Загалом збірка відбиває деякі вже невідомі сучасному читачеві реалії існування людини за умов минулого тоталітарного режиму в СССР.

Для широкого кола читачів.

   Отож, усі присутні мали змогу насолодитись живим спілкуванням з надзвичайно цікавою людиною, науковцем, відчути неймовірне почуття гумору та вміння спілкуватись з аудиторією.

Джерело: Художній музей

Категорія: Художній музей | Переглядів: 826 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]