Головна » 2014 » July » 22 » ТРИВОЖНИЙ КЛИЧ: музеєві Гуртового потрібна допомога.
14:06
ТРИВОЖНИЙ КЛИЧ: музеєві Гуртового потрібна допомога.
ТРИВОЖНИЙ КЛИЧ: музеєві Гуртового потрібна допомога.

   Сьогодні цей заклад як ніколи потребує підтримки за посередництва органів місцевого самоврядування району та всієї громади, – пише „Волинь-нова”. Адже, як зазначив директор Торчинського історичного музею імені Григорія Гуртового Олександр Мельник, тут щонайменше з 2010 року є проблеми з покрівлею даху.

   – За ці роки тріщини в шифері збільшилися настільки, що вода після сильних опадів не тільки просочується на стелю, а й в окремих місцях ллється на експонати. Зокрема, на вишиті сорочки 20-х років минулого століття, – не приховує мій співрозмовник, який разом із колегами минулоріч виніс із приміщення 32 відра снігу, який нападав через дахові вікна.

   Загалом, тут нині збережено більш як 10 тисяч пам’ятних речей і знахідок, переданих Григорієм Гуртовим державі, які потрібно й надалі зберігати для нащадків неушкодженими. Саме тому цій установі культури потрібен… новий дах.

   – Наша організація планує стати підрядником у виконанні цих робіт. На це потрібно 150 000 гривень, разом із сучасними покрівельними матеріалами. Є також варіанти здешевлення, головне, аби дах музею не протікав. З цією метою до мене й звернулася районна рада, на сесію якої буде винесено це питання, – розповів її депутат, директор ПМК-20 Володимир Колодійчук. Він не виключає, що потрібно буде просити допомоги й у спонсорів.

   Отож, у нової влади є конкретний дієвий привід прислужитися громаді у справі охорони культурної спадщини, яку десятиліттями збирав і накопичував, не без допомоги невтомних ентузіастів із народу, Григорій Гуртовий.

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 1183 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]