Головна » 2014 » Квітень » 2 » Музей Лесі Українки на Волині очолює рейтинг „Найкращі пам'ятки України”.
14:12
Музей Лесі Українки на Волині очолює рейтинг „Найкращі пам'ятки України”.
Музей Лесі Українки на Волині очолює рейтинг „Найкращі пам'ятки України”.

   Музей Лесі Українки очолює популярний інтернет-рейтинг „Найкращі пам’ятки України – обрані народом” у Волинській області. Як повідомляє портал 0332.ua - Cайт міста Луцька, станом на сьогодні Музей Лесі Українки у Колодяжному набрав найбільшу кількість голосів і зайняв перше місце у загальноукраїнському рейтингу визначних місць в нашій області та претендує на звання найкращої пам’ятки України.

   Літературно-меморіальний музей Лесі Українки у с.Колодяжному, заснований 1949 в садибі, в якій Леся Українка прожила дитячі й юнацькі роки. У травні 1882 р. сім'я Косачів перебралася з Луцька в с.Колодяжне і замешкала у будинку, який у родині звався „великим”. В 1890 р. на садибі побудували Лесин „білий” будиночок.

   На сьогоднішній день дуже багато пам'яток перебувають в жалюгідному стані, украй необхідно підтримувати їх стан в належному вигляді для збереження цих пам`яток на землі. Тому що кожен пам'ятник архітектури та природи несе в собі частинку багатої історії нашої держави. І важливо, щоб ми не лише милувалися надбаннями культури та архітектури, але й з гордістю могли показувати їх гостям України. Могутню державу робить його багата історія.

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 709 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]