Головна » 2014 » July » 20 » Хвилююча зустріч через півстоліття.
12:51
Хвилююча зустріч через півстоліття.
Хвилююча зустріч через півстоліття.

   12 липня 2014 року в музеї історії Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулася зустріч випускників 1964 року фізико-математичного факультету колишнього педагогічного інституту.

   Згадали теплими словами випускників-однокурсників, які пішли із життя, ушанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

   Завідувач музею історії вишу розповіла про його сьогодення, досягнення за минулі 50 років, передала вітання від ректора й адміністрації багатотисячного колективу університету.

   Цікавими і зворушливими були спогади колишніх однокурсників набору 1959 року про студентські роки, навчання у дві зміни в аудиторії № 24, де нині функціонує музей. Заняття проходили також у навчально-виробничих майстернях. У цьому ж корпусі розміщувалася бібліотека, у ній студенти готувалися до практичних занять, брали художню літературу.

   В інституті активно розвивалася художня самодіяльність, відбувалися спартакіади. Відзначили найбільш активних студентів, зокрема В.Ю.Середу, М.Є.Корєнкова, які здобули вчені звання і трудяться на викладацькій ниві й сьогодні. Згадали й сільськогосподарські роботи, на які виїздили в області України та за її межі для збирання врожаю.

   У найкращі роки свого незабутнього студентського життя поверталися подумки наші ювіляри. У цей час очолював Лесин виш кандидат історичних наук, доцент Д.М.Цимбалюк, мудрий керівник, якого студентство сприймало як турботливу й доступну людину.

   Сім’я Литвинчуків (Анатолій Іванович та Катерина Яківна) подарували музею книгу «Шляхами долі», С.О.Шмайко (Вербуховсь) – світлини студентських літ.

   Випускники висловили велику подяку всім організаторам зустрічі та гордість за свою альма-матер, яка дала путівку в життя.

Галина ФІРС

Джерело: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки

Категорія: Музей історії Волинського національного університету імені Лесі Українки | Переглядів: 1004 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]