Головна » 2014 » August » 27 » „Я люблю Україну!”
21:15
„Я люблю Україну!”
„Я люблю Україну!”

   Тематичний захід під такою назвою відбувся 22 серпня у Торчинському народному історичному музеї ім. Г.О.Гуртового. Він був присвячений Дню державного прапора України і Дню незалежності України.

   Організували й провели захід автор цієї замітки і завідувач Торчинською бібліотекою для дорослих Оксана Мельничук. Оцінювали знання учнів журі: завідувач місцевою бібліотекою для дітей Світлана Скоп’юк, екскурсовод музею Алла Сахнюк, доглядач музею Ніна Фесенко.

   У заході брали участь дві команди, які складалися з учнів середніх і старших класів Луцької і Торчинської загальноосвітніх шкіл. Команду «Синьокольорових» представляли Ольга Біда (капітан, Торчинська ЗОШ), Кулик Анастасія (Луцька школа № 24), Олена Круть, Соломія Дерибон, Богдана Мазур (усі з Торчинської ЗОШ). Команда «Жовтокольорових» виступала у такому складі: Ігор Янченко (капітан), Роман і Сергій Ревуцькі, Дмитро Фокін та Олександр Пушкаревський (усі з Торчинської школи).

   Після урочистого виконання Державного Гімну України відбулася хвилина мовчання для пошанування пам’яті Героїв Небесної сотні та загиблих за незалежність і соборність під час АТО. Далі захід проводився у формі інтелектуальної гри. Учасникам команд були запропоновані різноманітні конкурси: «Солов’їна й калинова – українська рідна мова», «Видатні українці – наші лицарі славні й величні», «Мереживо пам’ятних дат», «Єдина Україна». Мовний конкурс полягав у правильному перекладі словосполучень на українську мову та записування складних слів. Під час гри учні показали непогані знання минулого нашої держави, а також і нинішніх подій. На другому конкурсі, завданням якого було на спеціальних картках визначити історичного діяча, команди подали правильні відомості про Героїв Небесної сотні Сергія Нігояна і Василя Мойсея. А на третьому конкурсі правильно охарактеризували «Революцію гідності». А ще віднаходили історичних діячів в експозиції музею, за що отримували бали. Під час останнього, символічного конкурсу обидві команди спільно складали карту єдиної України, яка зараз експонується в музеї. Є і патріотичні сердечка, на яких учасники і гості писали свої побажання Україні.

   Після конкурсів діти слухали тематичні екскурсії біля виставок «Україна – понад усе!», «Єдина Україна». В цей час журі підраховувало бали. Учасники обох команд показали високі результати. Але з невеликим відривом перемогу отримала команда «Синьокольорових». Усіх учасників нагородили грамотами про участь та нагрудними стрічками під кольори Державного Прапора України. Переможці отримали ще блакитно-жовті ручки.

   Свою участь команда «Жовтокольорових» засвідчила підписами на карті єдиної України. А від капітана та команди «Синьокольорових» у книзі відгуків залишився такий запис: «Хочемо подякувати організаторам та журі за таку чудову нагоду дізнатися більше щодо часів Незалежності. Нам було цікаво, ми добре провели час, дізналися багато нового. Бажаємо миру та злагоди в державі. Йти вперед і не зупинятися ні перед чим. Слава Україні!»

Олександр Мельник,

директор ТНІМ ім. Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 1001 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]