Головна » 2014 » October » 8 » Формуючи національну свідомість.
17:42
Формуючи національну свідомість.
Формуючи національну свідомість.

   На початку жовтня студенти груп ТЕМ-51 і ТЕМм-51 Луцького національного технічного університету під керівництвом кураторів-тьюторів Олени Пахолюк і Валентини Ткачук відвідали Рокинівський музей історії сільського господарства Волині.

   Увесь музей – це практично самоокупне господарство із замкнутим господарським циклом. Тут є постійні працівники, які розпалюють вогонь у печі, доглядають худобу, обробляють посіви, косять сіно, пригощають гостей стравами української кухні. Студенти ознайомилися з пам’ятками древнього житлового, господарського і присадибного дерев’яного будівництва: вітряком, курною хатою, хлівом, клунею, стодолою тощо.

   Увазі студентів було представлено експозиції, що розміщені у восьми залах музею. Усі фонди розповідають історію волинського села, розвиток сільського господарства на Волині, а також про природу і екологію нашого краю.

   У зв’язку з останніми подіями в країні відвідувачів зацікавили експозиції, що розкривають історію української державності, в тому числі експозиція, присвячена загиблим героям Небесної Сотні – хлопцям-волинянам. Також коротко повідали про роботу школи «Козацький гарт», де за програмою здійснюється психофізична підготовка воїнів Запорізької Січі.

   Оскільки Музей історії сільського господарства Волині пропонує широкий спектр послуг, починаючи катанням на конях (верхом і на возі) і завершуючи готуванням страв національної кухні, то крім пізнавального огляду Рокинівського міні-господарства студенти-товарознавці змогли скуштувати козацький обід в курній хаті.

   Такі екскурсії сприяють розвитку світоглядної культури та молодої людини, формують її національну свідомість, патріотизм, повагу до України та рідного краю.

Олена Пахолюк,

старший викладач кафедри товарознавства та експертизи в митній справі

Джерело: сайт Луцького національного технічного університету

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 960 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]