Головна » 2014 » October » 3 » Екологічна година в обласному музеї.
16:47
Екологічна година в обласному музеї.
Екологічна година в обласному музеї.

   Третього жовтня у відділі природи Волинського краєзнавчого музею було проведено екологічну годину «Бережіть нас, добрі люди!», присвячене Всесвітньому дню захисту тварин. Рішення про його щорічне відзначення прийняв Міжнародний конгрес прибічників руху захисту природи у Флоренції в 1931 році.

   Четверте жовтня день пам’яті святого Франциска Ассізського – засновника католицького чернецького ордену францисканців. Згідно легенд, що дійшли до нашого часу, Франциск володів неймовірною здатністю спілкуватися з тваринами, які не тільки не завдавали йому шкоди, а й слухалися, розуміли та захищали його. У зверненнях до віруючих святий чернець просив не завдавати тваринам болю, берегти, любити та захищати їх. Франциск Ассізський був одним із перших захисників дикої природи.

   Екологічна година присвячена рідкісним і зникаючим тваринам Волині. Учасники заходу – вихованці дитячого навчально-виховного комплексу №17, познайомилися з історією створення Червоної книги України і тваринами, яким загрожує зникнення.

   У ході пізнавальної екскурсії по залах відділу природи діти дізналися про заходи по охороні тварин, які проводяться у нашій області впродовж року: підгодівля птахів і звірів узимку, влаштування штучних гніздівель для птахів навесні, сезони тиші у травні і червні, охорона лісів, водойм, луків, як середовища існування «братів наших менших», боротьба із браконьєрством, допомога бездомним свійським тваринам.

   В експозиції юні екологи зустрілися з європейським лісовим котом, який є одним із диких предків домашньої кішки. Цей вид повністю зник із території Волині. Ведуча заходу Т.М.Тищенко розповіла дітям цікаву, але водночас сумну історію цього представника лісової фауни.

   Наприкінці музейного заходу дошкільнята отримали подарунки – рудих паперових котиків, які є традиційним символом екологічних заходів до Дня захисту тварин у відділі природи Волинського краєзнавчого музею.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 887 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]