Головна » 2014 » July » 2 » Друга екскурсія в рамках проекту „Екскурсоводи у відпустці” відбудеться 6 липня в обласному музеї.
15:50
Друга екскурсія в рамках проекту „Екскурсоводи у відпустці” відбудеться 6 липня в обласному музеї.
Друга екскурсія в рамках проекту „Екскурсоводи у відпустці” відбудеться 6 липня в обласному музеї.

   Проект «Екскурсоводи у відпустці», започаткований два роки тому у Луцьку,  продовжує свою діяльність. Цього разу для усіх бажаючих відкриють двері Волинського краєзнавчого музею. Нову безкоштовну екскурсію 6 липня буде проводити почесний краєзнавець України, головний хранитель фондів Волинського краєзнавчого музею, лауреат Волинської обласної премії імені Миколи Куделі Наталія Юхимівна Пушкар.

   Відвідувачі зможуть ознайомитися з експонатами виставки „Волинський краєзнавчий музей – скарбниця історико-культурної спадщини волинського краю”, зокрема з колекцією із восьми бронзових медалей з зображеннями найвеличніших соборів Європи (надходження міжвоєнного періоду); колекцією знахідок античного часу з Північного Причорномор’я (амфора, монети, букранії, браслети, намисто); Городищенським скарбом (шийні гривни, браслети, намистини), віднайденим відомим археологом М.М.Кучинком; окремими предметами з Радзивілівської колекції, у тому числі унікальним древом роду, тканим на шовку; невеликими тематичними підбірками філокартичних матеріалів – „Жіночі портрети” і „Архітектура Луцька і Волині” – з кілька десятитисячної колекції, яка зберігається в музеї.

   Крім того, усі охочі зможуть відвідати ще й виставку „Врятовано для України”, де надзвичайно цікавим є альбом з марками від середини XIX ст. до 1928 року (серед них – перші марки Сполучених Штатів Америки від середини XIX ст., провінцій Канади, пошти роду Таксіс, Папської держави 1852 року, англійських колоній, Болгарії під владою Османської імперії, німецьких земель), а серед переданих книг на особливу увагу заслуговує Трефологіон 1757 року, що вийшов у друкарні Почаївської Лаври (до речі, стародрук такого типу наразі єдиний у фондах музею), одинадцять томів Енциклопедичного Словника Мейєра 1903-1909 рр., виданого у Лейпцігу та Відні.

На Вас чекають у неділю, 6 липня о 12.00 біля Волинського краєзнавчого музею (вул. Шопена, 20).

Джерело: VisitLutsk

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 729 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]