Головна » 2014 » July » 26 » Діти зі сходу України відкривають для себе Волинь та її музеї (ФОТО, ВІДЕО).
13:51
Діти зі сходу України відкривають для себе Волинь та її музеї (ФОТО, ВІДЕО).
Діти зі сходу України відкривають для себе Волинь та її музеї (ФОТО, ВІДЕО).

   Діти з Донецька та області, які через події на сході України змушені були покинути власні домівки, перебувають у Ковелі в обласному санаторії матері і дитини “Турія”, – повідомляє Телевізійний Центр Ковель. Шефство над групою взяли співробітники Ковельського міськрайонного відділу управління ДСНС України у Волинській області. До цього діти зі сходу України перебували на Закарпатті, також під опікою місцевих рятувальників.

   Ці хлопчики та дівчатка — діти співробітників регіонального управління ДСНС України у Донецькій області. У зв'язку з воєнними діями на сході вони змушені були покинути свої домівки і з дозволу батьків переїхали в безпечні регіони країни. Познайомилися вже в дорозі, де за ними доглядає офіцер-психолог. А першу тривалу зупинку зробили на Закарпатті.

   На Волині дітей поселили в обласному санаторії матері і дитини “Турія” на околиці Ковеля. Шефство над групою взяли співробітники Ковельського міськрайонного відділу управління ДСНС України у Волинській області. Гостям показали музей пожежної справи, який діє в державній пожежно-рятувальній частині №4 по охороні міста Ковеля. На згадку про зустріч дітям подарували “Абетку безпеки”. Запам'ятається дітям і екскурсія в музей-садибу Лесі Українки в Колодяжному.

   Скільки часу ще переселенцям доведеться перебувати в Ковелі — поки невідомо. Однак, місцеві рятувальники запевнили: зроблять усе можливе, аби діти не нудьгували і повернулися додому з найкращими враженнями про Волинь.

   Окрім організації дозвілля дітей ковельські рятувальники допоможуть їм з харчами та предметами особистої гігієни. Не зайвою буде й психологічна підтримка.

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 833 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]