Головна » 2014 » June » 24 » ЧИТАННЯ ПАМ’ЯТІ ОМЕЛЯНА ДВЕРНИЦЬКОГО У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ МУЗЕЇ.
10:25
ЧИТАННЯ ПАМ’ЯТІ ОМЕЛЯНА ДВЕРНИЦЬКОГО У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ МУЗЕЇ.
ЧИТАННЯ ПАМ’ЯТІ ОМЕЛЯНА ДВЕРНИЦЬКОГО У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ МУЗЕЇ.

   20 червня 2014 року у Володимир-Волинському історичному музеї відбулися громадські читання, присвячені пам’яті Омеляна Дверницького (1838-1906рр.), мета яких ознайомити громадськість краю з цією постаттю.

   Омелян Миколайович Дверницький – уродженець села Будятичі Іваничівського району. Походив з давнього волинського землевласницького роду, займав посаду Голови з'їзду мирових посередників Володимир-Волинського повіту. О. Дверницький був основоположником Давньосховища святого Володимира – першого на Волині, Володимир-Волинського музею, який розпочав свою роботу у 1887 році. У ті роки в Давньосховищі зберігалося майже шістсот предметів старовини.

   Перед присутніми виступили директор музею Володимир Стемковський, наукові співробітники історичного музею Олексій Петрунін, який розповів про діяльність О.Дверницького пов’язану з відбудовою Успенського собору, Богдан Янович про внесок О.Дверницького у діяльність Давньосховища у Володимирі-Волинському, завідуюча відділом паспортизації та охорони пам’яток Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Світлана Федосєєва, котра ознайомила слухачів із особливістю діяльності мирових посередників у Російській імперії. Із заключним словом виступив начальник відділу культури і туризму міськвиконкому Андрій Шоцький, який зазначив, що згодом ім’я цього дослідника присвоять Володимир-Волинському історичному музею.

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 989 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]