Головна » 2014 » Серпень » 27

   Тематичний захід під такою назвою відбувся у Торчинському народному історичному музеї ім. Г.О.Гуртового. Він був присвячений Дню державного прапора України і Дню незалежності України.

   У приміщені Нововолинського історичного музею до Дня Незалежності України відкрито виставку творчих робіт учнів дитячої школи мистецтв. Їх роботи чарують не лише красою та оригінальністю, а й цікавою технікою виконання! Про неї розповіло Волинське телебачення.

   До 23-ї річниці від часу проголошення незалежності України у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового підготовлено дві тематичні виставки: фотодокументальну і художню, що висвітлюють як події минулого, так і наших днів.

   У Луцькому слідчому ізоляторі відкрилася виставка Волинського краєзнавчого музею на тему „Волинь у незалежній Україні”. Науковий співробітник обласного краєзнавчого музею Олена Дубень розповіла засудженим про географічне положення області, гуманітарну сферу, культурне та соціально-політичне життя області на сучасному етапі.

   У Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбувся захід до відзначення важливої події в історії нашого народу – 365 років від заснування Гетьманщини або Війська Запорозького – козацької держави під проводом Богдана Хмельницького.

   27 серпня у Волинському краєзнавчому музеї відбулася зустріч працівників зі своїм колегою – старшим науковим співробітником відділу охорони пам’яток історії та культури обласного музею Володимиром Савицьким, який захищає Україну на її східних рубежах.

   29 серпня о 14.00 год. у приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбудеться відкриття персональної виставки витинанок та писанок Андрія Пушкарьова.

   Відповідно до програм загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв області Волинський краєзнавчий музей розробив і видав комплексну програму „Музей-школі. На допомогу вчителям та учням навчальних закладів Волинської області (2014-2015 навчальних років)”.  – Луцьк, 2014. – 18 с.

   Волинським краєзнавчим музеєм спільно з Волинською державною обласною універсальною науковою бібліотекою імені Олени Пчілки готується до видання „Календар знаменних і пам’ятних дат Волині на 2015 рік”. Просимо всіх до 15 вересня 2014 року подати пропозиції щодо важливих знаменних і пам’ятних дат 2015 року по районах та містах Волинської області для включення до календаря.